Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Πώς να φτιάξεις μια όμορφη παιδική γωνία διαβάσματος

Αν θέλεις το παιδί σου να κλείσει την τηλεόραση και να πιάσει το βιβλίο, να ο τρόπος.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δύσκολο πράγμα για ένα παιδί να αποχωριστεί την τηλεόραση αλλά σημαντικό και επιβεβλημένο να γεμίσει το πρόγραμμα του με πιο δημιουργικές δραστηριότητες. Πως μπορείς να το βοηθήσεις να ξεκολλήσει, όμως, χωρίς να έχετε ομηρικούς καυγάδες; Μια καλή ιδέα είναι να του δημιουργήσεις μέσα στο σπίτι ένα χώρο ο οποίος είναι ιδανικός για διάβασμα! 

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες και να τις προσαρμόσεις στο σπίτι σου. Μην κολλήσεις στις λεπτομέρειες και το αυστηρό copy paste. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει ώστε να κάνεις έναν όμορφο χώρο που θα βοηθάει το παιδί σου να περνάει ανέμελες στιγμές, πολύτιμες για την πνευματική του εξέλιξη.

1. Απλά ράφια και ένα πουφ

Δες πόσο απλά ένας άδειος τοίχος μετατρέπεται σε χώρο που εμπνέει για διάβασμα! Χρειάζεσαι ένα πορτατίφ, ράφια και ένα πουφ. 

bookkids1.jpg 

 

2. Ένας χώρος στο σαλόνι 

Αυτή η ιδέα είναι για παιδάκια μικρότερης ηλικίας που βλέπουν τα βιβλία ως παιχνίδια και θέλουν κοντά τους γονείς ακόμα και όταν διαβάζουν το παραμύθι τους. Και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεσαι λίγα πράγματα για να κάνεις τη μετατροπή του χώρου σε ένα τέλειο spot διαβάσματος.  
 

bookkids2.jpg 

 

3. Tαπετσαρία

Πανεύκολος τρόπος να δημιουργήσεις μια γωνιά διαβάσματος! Χρειάζεσαι μια ταπετσαρία που θα βρεις σε πολλά καταστήματα με οικιακά είδη, ράφια, μαξιλάρια και φυσικά... βιβλία.
 

bookkids3.jpg 

 

4. Κουρτίνα Λίγο πιο μπελαλίδικη κατασκευή, αλλά ιδανική για τα παιδάκια που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και θέλουν τον χώρο τους.  
bookkids4.jpg.  

 

5. Παλέτες Είναι γνωστό ότι οι παλέτες με την κατάλληλη προσοχή και φαντασία μπορούν να ανενεώσουν το χώρο σου. Όπως βλέπεις, μπορούν να καταφέρουν το ίδιο και σε ό,τι αφορά το χώρο του παιδιού σου. 
 

 bookkids6.jpg

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει