Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Read for Greece: Η νέα, βιβλιοφιλική δράση ενίσχυσης των πυρόπληκτων

Αρκεί να κάνεις μία δωρεά 3 ευρώ για να δώσεις το «παρών» και να μπεις σε κλήρωση για βιβλία.


Γωγώ Καρκάνη

Μια νέα δράση ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές μόλις ξεκίνησε, η οποία απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο. Η εκστρατεία Read for Greece σου δίνει τη δυνατότητα, κάνοντας μία δωρεά έστω και 3 ευρώ, να μπεις σε κλήρωση για βιβλία, κόμικς και βιβλιοφιλικά αντικείμενα.

Η διαδικασία είναι η εξής: Καταθέτεις το ποσό της επιλογής σου στους επίσημους λογαριασμούς ενίσχυσης των πυρόπληκτων που έχουν ανοίξει στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Τράπεζα Πειραιώς και, στη συνέχεια, στέλνεις το αποδεικτικό της κατάθεσης στους διοργανωτές της δράσης, μέσω της ειδικής φόρμας που θα βρεις στο site της. Ο αριθμός των συμμετοχών σου στην κλήρωση υπολογίζεται σύμφωνα με το μέγεθος της δωρεάς σου (1 συμμετοχή ανά 3 ευρώ δωρεάς, 2 συμμετοχές ανά 6 ευρώ δωρεάς κ.λπ.).

«Με αυτόν τον τρόπο, το Read for Greece δεν είναι ένας μεσάζοντας. Δε σας ζητάμε να δώσετε τα χρήματα που θέλετε να προσφέρετε σε εμάς, ώστε να τα παραδώσουμε εκεί που χρειάζονται. Σας ζητάμε να προσφέρετε απευθείας στους επίσημους λογαριασμούς για την αρωγή των πυροπαθών», γράφουν οι διοργανωτές της δράσης.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να βοηθήσεις. Αν είσαι αναγνώστης, μπορείς να προσφέρεις στο Read for Greece βιβλία (αρκεί να μην είναι χρησιμοποιημένα), αναλαμβάνοντας τα έξοδα αποστολής τους προς τους νικητές της κλήρωσης. Αν είσαι συγγραφέας, μπορείς να δωρίσεις υπογεγραμμένα αντίτυπα των βιβλίων σου, με τον ίδιο όρο: να τα αποστείλεις σε εκείνους που θα τα κερδίσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής θα βρεις στο www.readforgreece.com 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;