Skip to main content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θέλεις να παρακολουθήσεις τον "Θάλαμο αρ. 6" του Αντόν Τσέχωφ; Τότε μπες στην κλήρωση για διπλές προσκλήσεις!

Ένα από τα τολμηρότερα, σκληρότερα και πιο επαναστατικά κείμενα της εποχής του



Μετά από μια σύντομη και πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα και τις αρχές Οκτωβρίου στην Πάτρα, ο Θάλαμος αρ. 6 επιστρέφει με παραστάσεις στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας από τις 22 Οκτωβρίου.

Ο Θάλαμος αρ. 6, ένα από τα τολμηρότερα, σκληρότερα και πιο επαναστατικά κείμενα της εποχής του, στην εξαίρετη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή και θίγει μια θεματολογία πρωτοποριακή για τα δεδομένα του 19ου αιώνα - και όχι μόνο. Με αφετηρία τα προσωπικά βιώματα του «γιατρού» Τσέχωφ και εργαλείο την πάντα διεισδυτική ματιά του, η νουβέλα ανατέμνει μια πραγματικότητα ζοφερή που λίγο απέχει από αυτήν των ψυχιατρείων του 20ου αιώνα.
Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό και πάντα με το τσεχωφικό χιούμορ, την πορεία της ζωής του γιατρού Ράγκιν από τη γεμάτη προσδοκίες και όνειρα ιατρική του αποστολή, ως την ηθική -και εντέλει φυσική- του εξόντωση, που περνά μέσα από την προσωπική παραίτηση. Με καταλύτη τη συνάντησή του με έναν έγκλειστο ψυχιατρικό ασθενή και την πυροδότηση της ξεχασμένης ανάγκης για ανθρώπινη επικοινωνία έξω από κοινωνικές συμβάσεις, ο γιατρός Ράγκιν καθίσταται θύμα της πανίσχυρης κοινωνικής δομής που δεν συγχωρεί τη διαφορετικότητα.

Ένα ακραία τραγικό σκίτσο που εναλλάσσεται με αιφνίδιο μαύρο χιούμορ, αναδεικνύει με πολυεπίπεδο τρόπο οξύτατα σύγχρονα θέματα.  Ένα έργο βαθιά πολιτικό, γεμάτο κατανόηση για την ανθρώπινη αδυναμία και παράλληλα κριτικό απέναντι στους ισοπεδωτικούς μηχανισμούς κάθε σαθρού κοινωνικού συστήματος.

…“Αν δε φοβάστε μήπως βγάλετε φουσκάλες απ’ τις τσουκνίδες, ελάτε να προχωρήσουμε απ’ το στενό μονοπάτι που βγάζει στην πτέρυγα και να δούμε τι γίνεται μέσα.”… 

Μετάφραση Άρης Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία Γιολάντα Μαρκοπούλου
Διασκευή - Δραματουργική Επεξεργασία Έλσα Ανδριανού

Παίζουν
Νίκος Γιαλελής
Κώστας Κορωναίος
Μιχάλης Μουλακάκης
Παναγιώτης Παναγόπουλος

Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, τηλ: 210 8838727
Πέμπτη έως Κυριακή
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια (χωρίς διάλειμμα): 65 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό/μειωμένο
Πωλήσεις εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload, Media Markt και στα εκδοτήρια του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Τρέιλερ: https://vimeo.com/140640181


Θέλεις να το παρακολουθήσεις από κοντά; Σου δίνουμε την ευκαιρία να κερδίσεις διπλές προσκλήσεις.

Στείλε μας ένα e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΡ.6, μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 13.00 και στο κύριο μέρος μην ξεχάσεις να μας γράψεις το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σου. Θα κληρωθούν 2 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 18.00 μμ.

Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Οι προσκλήσεις παραλαμβάνονται στο ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Santa Claus Kingdom: Το Παγωμένο Βασίλειο ανοίγει για 9η χρονιά τις Πύλες του - Kερδίστε διπλές προσκλήσεις!

H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

St. Petersburg State Ice Ballet: H Λίμνη των Κύκνων - Μπαλέτο στον Πάγο στο Christmas Theater - Δες αν κέρδισες!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Allyou.gr και διεκδίκησε μία απο τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US