Skip to main content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αν θέλεις να συμμετέχεις δωρεάν τον Ιούνιο στο Athena SHAKTIfest (Awakening the Feminine Divine), μπες στην κλήρωση τώρα!

Ένα πρωτότυπο συνέδριο/φεστιβάλ που αφορά στη θηλυκή θεϊκή συνειδητότητα



Ένα πρωτότυπο συνέδριο/εορταστικός κύκλος/φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Ιούνιο που θα εστιάζει στις ποιότητες της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας όπως αυτή εμφανίζεται διαχρονικά μέσα από διάφορες πνευματικές και φιλοσοφικές παραδόσεις. Συγκεκριμένα το Athena SHAKTIfest θα φιλοξενήσει διεθνείς δασκάλους Γιόγκα, Τάντρα, Βουδισμού, Διαλογισμού, Αρχαίων και Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, καθώς και μουσικούς μεγάλης γκάμας στο Zen Center στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα κάθε σεμινάριο θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό κομμάτι, και ακολούθως σωματική πρακτική όπως χορό, κίνηση, ασκήσεις γιόγκα, και διαλογισμό.

Τιμητικά το όνομα της εκδήλωσης παραπέμπει στην φωτεινή μας πόλη και την ανάδοχο θεά της σοφίας, Αθηνά, καθώς και στην Ταντρική λέξη SHAKTI που εκφράζει την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του κόσμου.
Ως προς τιμήν της στο τέλος της πρώτης μέρας, Παρασκευή 10 Ιουνίου 19:30, θα πραγματοποιηθεί μία γιορτή στο ναό του Ολυμπίου Διός με τίτλο "Φως Αθηνάς". Εκεί θα δούμε απαγγελίες για τη θεά Αθηνά, τραγούδι και χορευτικά δρώμενα για τη δύναμη του θηλυκού και της θεάς. Η γιορτή αυτή είναι δωρεάν για το κοινό και δεν χρειάζεται εγγραφή.

Το τριήμερο συνέδριο περιλαμβάνει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα με Έλληνες και διεθνείς δασκάλες και δασκάλους, καθώς και καλλιτέχνες που θα μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι μάθησης, διαλογισμού, σωματικής/ γιογκικής κίνησης που σκοπό έχει να αφυπνίσει μέσα μας την αστείρευτη πηγή δημιουργικής έμπνευσης, και θείας Συνειδητότητας.   

Τι θα περιλαμβάνει το 3ήμερο πρόγραμμα;
 
Θα συναντήσετε την επαναστάτρια γιογκίνι Uma Dismore-Tuli, που είναι η συγγραφέας του πρωτοποριακού βιβλίου «Υoni-Shakti» το οποίο τολμά να προτείνει μια νέα προσέγγιση στη Γιόγκα. Αναλύοντας το τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη (της μόδας) πρακτική της Γιόγκα συνεχίζει να υποβιβάζει την πραγματική δύναμη της γυναίκας, η Uma μέσα από το βιβλίο της προτείνει ένα ξεχωριστό μονοπάτι για την ανάκτηση της γυναίκειας δύναμης/shakti μέσω μιας προσωπικής εξατομικευμένης πρακτικής στη Γιόγκα.
 
Η Uma θα μας μιλήσει για τα βασικά στάδια αλλαγής δυναμικής στη ζωή μας, όπως συμβολίζονται από τις 10 κυριότερες Θεές του Πάνθεου της Γιόγκα/Ινδουϊσμού, τις Δέκα Mahavidyas (Μaha=μεγάλη, Vidya=γνώση).
 
Μέσω της κίνησης και πρακτικής, της ποίησης και αναφοράς  σε ένα απόκρυφο κείμενο της Τάντρα, την "Devi Gita", ο Christopher Gladwell, - ένας πραγματικά αφοσιωμένος πιστός της Shakti -εμπνευσμένος ποιητής, γιόγκι, δάσκαλος της Τάντρα και συγγραφέας του θαυμάσιου βιβλίου «Engaged Yoga», θα δώσει σάρκα και οστά στην ιδέα της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας.
 
Η Helen Fost θα μας οδηγήσει μέσω πρακτικών διαλογισμού και ασκήσεων με παρτενέρ εμπνευσμένες από την θηλυκή δύναμη Dakini του Θιβετανικού Βουδισμού ώστε να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το φόβο και το θυμό μας σε συμπόνια, καθώς η Lama Mariangela θα ανοίξει τον κύκλο επικαλώντας την Τάρα, την Bodhisattva της συμπόνιας, μητέρα όλων των ενσαρκώσεων του Βούδα.
 
Η Shakila Ιωάννα Μπράτη και η Τίνα Μυντζ Ζυμαράκη θα μας βοηθήσουν να νοιώσουμε στο σώμα μας την ενέργεια της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας μέσω βιωματικών σεμιναρίων κίνησης και διαλογισμού.  
 
Στην διάρκεια της πρακτικής με άσανα με τη Βιβή Λέτσου, θα "θυμηθούμε" τι σημαίνει να εμπνεόμαστε από την ενέργεια της Θεάς Αθηνάς, της οποίας η Shakti/δύναμη της αγνότητας, της ομορφιάς και της σοφίας παραμένει ζωντανή σε κάθε έναν από εμάς σήμερα.
 
Μουσική, κίρταν, τραγούδι και χορός θα ολοκληρώσουν τον κύκλο αυτής της εμπειρίας της επαν-αφύπνισης  της Θηλυκής Θεϊκής Συνειδητότητας στις καρδιές μας.
 
Γίνετε μέλη μιας ομάδας ΚΑΘΑΡΗΣ &  ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ για να ανυψώσουμε την ενέργεια του ΠΛΑΝΗΤΗ μας και να συντονιστούμε αρμονικά με την Καρδιά της Μητέρας ΓΗΣ στις 10-12 Ιουνίου.
Σας περιμένουμε εάν νιώθετε έτοιμοι!
 
Οι εισηγητές με αλφαβητική σειρά είναι:

Uma Dinsmore-Tuli, Εκπαιδεύτρια Γιόγκα, Συγγραφέας του βιβλίου «Yoni Shakti»
Christopher Gladwell, Δάσκαλος Γιόγκα, Συγγραφέας του βιβλίου «Engaged Yoga»
Helen Fost, Δασκάλα Διαλογισμού
Βιβή Λέτσου, Διευθύντρια του NYSY Academy, Δημιουργός της Αbhaya Yoga
Λάμα Μαριάντζελα, Tibetian Buddhist Lama, Athens Buddhist Center
Laura Shannon, Δασκάλα Γυναικείων Χορών
Shakila Ιωάννα Μπράτη, Ενεργειακή θεραπεύτρια, Συγγραφέας, Καθοδηγήτρια κύκλου γυναικών "Blossoming Goddess"
Τίνα Μυντζ Ζυμαράκη,  Δασκάλα Γιόγκα & Συντονίστρια του Athens Women's Circle

Τι: Athena SHAKTIfest
Πότε: 10-12 Ιουνίου, 2016
Που: ZEN Center Athens, Βασιλικής & Λιμπονά 2, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα
Διοργάνωση: NYSY Studios
Πως: Κράτηση θέσεων:  email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.nysystudios.com

Το AllYou δίνει την ευκαιρία σε 2 τυχερές να παρακολουθήσουν δωρεάν και τις 3 ημέρες του φεστιβάλ.

Στείλε μας ένα e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο ATHENA SHAKTIFEST, μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ. Στο κύριο μέρος μην ξεχάσεις να μας γράψεις το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σου. Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Santa Claus Kingdom: Το Παγωμένο Βασίλειο ανοίγει για 9η χρονιά τις Πύλες του - Kερδίστε διπλές προσκλήσεις!

H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

St. Petersburg State Ice Ballet: H Λίμνη των Κύκνων - Μπαλέτο στον Πάγο στο Christmas Theater - Δες αν κέρδισες!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Allyou.gr και διεκδίκησε μία απο τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;