Skip to main content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την προβολή του κοινωνικό-πολιτικού ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα, "Burning From The Inside"

Στο Αλκυονίς Art Cinema



H MARS Productions και η New star Cinema παρουσιάζουν το κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα, BURNING FROM THE INSIDE.

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα, από Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 21.30 και καθημερινά εκτός Δευτέρας στο Αλκυονίς Art Cinema (Ιουλιανού 42, Αθήνα 10434).

Για να κερδίσετε μία από τις 3 διπλές προσκλήσεις για Παρασκευή 24/6, Σάββατο 25/6 και Κυριακή 26/6 στέλνετε e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο BURNING FROM THE INSIDE, αναφέροντας το ονοματεπώνυμο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι. Οι νικητές θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού και θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους από το ταμείο του κινηματογράφου με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Η εικόνα μιας χώρας που ‘φλέγεται’ από την λαίλαπα της ακοροδεξιάς, μέσα από τη ματιά των Ελλήνων μεταναστών του Βερολίνου.

To Burning from the inside είναι ένα κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ, που διαδραματίζεται στους δρόμους της Αθήνας και του Βερολίνου. Χρησιμοποιώντας ως άξονα την άνοδο της ‘Χρυσής Αυγής’ και τις διεθνής πολιτικές εξελίξεις, παρουσιάζει τον εκφασισμό και την αποσύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας, όπως την βιώνουν οι νέοι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Με αφετηρία την δολοφονία του Π. Φύσσα και το αντίκτυπο της στις δύο χώρες, ξετυλίγονται οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τους Γερμανούς νεο-Ναζί, ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται η στροφή του νεο-Ναζιστικού κινήματος προς μία ‘Ευρώπη των εθνών’. Αναζητώντας τα αίτια της φασιστικής παλινδρόμησης μέσα στην πρόσφατη ιστορία και στην σύνδεση της με το παρόν, η ταινία περιγράφει την δυσλειτουργία της Ελληνικής δημοκρατίας και την πολιτική της ‘Ευρώπης-τιμωρού’, που ισοπεδώνουν τον ήδη πληγωμένο Λαό. Και ενώ οι εξελίξεις στην ‘επίσημη’ πολιτική σκηνή είναι δυσοίωνες, ένα παράλληλο κίνημα ελπίδας γεννιέται και αναπτύσσεται στους δρόμους. Έλληνες και Γερμανοί αντιφασίστες, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην ξενοφοβία και την καπιταλιστική λύσσα, και μιλάνε για έναν κόσμο που τους χωράει όλους. Μέσα από εικόνες έντασης και δυναμικής αφήγησης, το ‘Burning from the inside’ μας μεταφέρει στην καρδιά των πολιτικών αναταραχών.

Δίνοντας παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα του Ναζισμού, θέτει ερωτήματα για τον ρόλο της Γερμανίας ως Βασίλισσα της Ευρώπης και αναδεικνύει τους λόγους που κάναν την Ελλάδα μια χώρα ‘φλεγόμενη εκ των έσω’.

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ): Νίκος Αλεξάτος, Τζαφέντ Ασλάμ, Αλίκη Γκερλιώτη, Κατερίνα Θωίδου Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Δημήτρης Κούκκας, Χάρης Λαδής, Αφροδίτη Τζιαντζή, Μάκης Τσαμαλίκος,Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, Δημήτρης Ψαρράς, Solace Goldwin, Helen Fahloui, Michael Prüst, Arian Wendels.

TRAILER

 

Συντελεστές:
Σενάριο-σκηνοθεσία............Μάρσια Τζιβάρα
Κινηματογράφιση...............Demian VonPrittwitz
Μοντάζ........................Lydia Antonova
Β’ κάμερα.....................Νίκος Ζιώγας
Ήχος..........................Κώστας Κουτελιδάκης -Χρήστος Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός & Μίξη ήχου........Δημήτρης Φρυτζαλάς
Πρωτότυπη μουσική τίτλων......Vlasis Feat Speira
Motion Graphics...............Βασίλης Κεχαγιάς
Post Production...............Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτις.............Ελίνα Φωτεινού
Συντονισμός παραγωγής.........Μαίρη Δασκαλούλη
Διεύθυνση παραγωγής...........Iωάννα Φωτοπούλου
Συμπαραγωγός..................Γ.Κυριάκος (Viewmaster films S.A)
Παραγωγός.....................Μάρσια Τζιβάρα (Mars Productions)

Η Μάρσια Τζιβάρα είναι σκηνοθέτης και ακτιβίστρια από την Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στο Βερολίνο. Διδάσκει κινηματογράφο στο Film Arche, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-γερμανικού πολιτιστικού συνδέσμου και διοργανώτρια του Hellas Filmbox Berlin 2016. Το ‘Burning from the inside’ πήρε ζωή λίγους μόλις μήνες μετά την άφιξη της στο Βερολίνο και είναι η πρώτη της κινηματογραφική απόπειρα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Santa Claus Kingdom: Το Παγωμένο Βασίλειο ανοίγει για 9η χρονιά τις Πύλες του - Kερδίστε διπλές προσκλήσεις!

H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

St. Petersburg State Ice Ballet: H Λίμνη των Κύκνων - Μπαλέτο στον Πάγο στο Christmas Theater - Δες αν κέρδισες!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Allyou.gr και διεκδίκησε μία απο τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι η άνεργη παρουσιάστρια που έψαχνε τι θα κάνει»

Όσα είπε η παρουσιάστρια για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Τα νέα για την υγεία του - Τι έδειξε το εγκεφαλογράφημα

Οι γιατροί θα προσπαθήσουν για τρίτη φορά να τον αποσωληνώσουν