"Ιφιγένεια εν Αυλίδι": Οι τυχεροί! - AllYou.gr

Search

"Ιφιγένεια εν Αυλίδι": Οι τυχεροί!

Δες τα ονόματα αυτών που κέρδισαν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση της "Ιφιγένειας εν Αυλίδι", για την Δευτέρα 24 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας και 25 Ιουλίου, στο Βεάκειο.

21 Ιουλίου 2017

ΥΠΟΘΕΣΗ
Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» που σε ολη την Ελλάδα  αυτό το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, έρχεται γαι 2 παραστάσεις στην Πετρο'υπολη και στον Πειραιά

Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης ( Αγαμέμνονας και Αχιλλέας), η Αθηνά Μαξίμου (Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος) και η Λένα Παπαληγούρα (Ιφιγένεια και Πρεσβύτης) μαζί με έναν  9μελή γυναικείο χορό και με ζωντανή μουσική,  μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της.

Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους.

Οι νικητές του διαγωνισμού μας που κέρδισαν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση της "Ιφιγένειας εν Αυλίδι", είναι:

Δευτέρα 24/7/17 στο Θεατρο Πέτρας
Αλεξάνδρα   Παπαδάκη
Φανή             Τσακαλίδη
Κατερίνα       Δημητρακοπούλου


Τρίτη 25/7/17 στο Βεάκειο
Δήμητρα    Βαμβακά

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ​
Αιμίλιος Χειλάκης
Αθηνά Μαξίμου
Λένα Παπαληγούρα
Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου,
Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, 
Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ​
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Μουσική Διδασκαλία: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσια Χριστοπούλου
B Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά