Είσαι εσύ η τυχερή που θα δει το «Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου; - AllYou.gr

Search

Είσαι εσύ η τυχερή που θα δει το «Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου;

Διάβασε τα ονόματα αυτών που κέρδισαν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση το «Κιβώτιο», από το βιβλίο του Άρη Αλεξάνδρου με πρωταγωνιστή τον Φώτη Μακρή.

11 Οκτωβρίου 2017

Το έργο 
Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει. 

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

Συντελεστές:
Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τα ονόματα που κέρδισαν από μια διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν το «Κιβώτιο», την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στο Studio Μαυρομιχάλη, στις 21:00 μ.μ. είναι:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ     ΜΑΝΩΛΗ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ     ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ
ΔΩΡΟΘΕΑ        ΜΕΛΙΟΥ
ΕΥΓΕΝΙΑ          ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ        ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣΑκολούθησε το allyou στο Instagram!