Skip to main content

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Ο Χιονάνθρωπος" του Jo Nesbo. Οι τυχεροί που κέρδισαν, ανακοινώθηκαν!

Το αριστούργημα του βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με ήρωα τον θρυλικό επιθεωρητή Χάρι Χόλε. Μπορείς να το κάνεις δικό σου!



Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.

Καθώς ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

"Ο Χιονάνθρωπος" είναι η έβδομη περιπέτεια του επιθεωρητή Χάρι Χόλε.
Γραμμένη αριστοτεχνικά από τον  «βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας» Jo Nesbo. Mεταφέρθηκε στο σινεμά από τον σουηδό σκηνοθέτη Τomas Alfredson (Άσε το κακό να μπει, Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι). Στον ρόλο του Χόλε ο Michael Fassbender .
H ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από σήμερα Πέμπτη!

Τα ονόματα των τυχερών που κέρδισαν το βιβλίο του Jo Nesbo είναι:

ΒΑΣΩ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ   
ΜΙΧΑΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ  

Οι νικητές θα ενημερωθούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για την παραλαβή του δώρου τους. 

Οι νικητές που ζουν στην ΑΘήνα θα παραλάβουν το βιβλίο τους από   . Αν ο τόπος διαμονής είναι εκτός Αθηνών, θα αποσταλλεί ταχυδρομικά. 

Για το αριστούργημα του Nesbo έχουν γραφτεί σχόλια και κριτικές που αξίζει να διαβάσεις.

"Ο χιονάνθρωπος" είναι ένα βιβλίο τόσο απροσμέτρητο όσο το χιόνι, τόσο φωτεινό και άπιαστο όσο τα Κουαρτέτα εγχόρδων του Μπετόβεν. Μια πολύ έντονη λογοτεχνική εμπειρία. 
James Ellroy, συγγραφέας

"Ο χιονάνθρωπος" του Jo Nesbo είναι ένα ανελέητο βιβλίο. Η τρομακτική μεταμόρφωση μιας αθώας παιδικής εικόνας σε φονικό σύμβολο στοίχειωσε τον ύπνο μου. Όλοι στο συγκρότημά μου έχουν εθιστεί στα βιβλία του Nesbo, αλλά εγώ φοβάμαι έστω και να ανοίξω το επόμενο βιβλίο του...
Patti Smith 

"Ο χιονάνθρωπος" ανήκει στα βιβλία που τα καταβροχθίζεις με λαίμαργες μπουκιές, αλλά σε συντροφεύουν για καιρό αφού τα τελειώσεις. Το μόνο που μας απομένει, αγαπητοί αναγνώστες, φανατικοί του Χάρι Χόλε, είναι να ικετέψουμε τον συγγραφέα: Κι άλλο, Nesbo, κι άλλο! 
Fredriksstad Blad 

Η αφηγηματική δεινότητα συνδυάζεται με την οξύτητα της κοινωνικής κριτικής αναδεικνύοντάς τον στη μεγαλύτερη δύναμη της σκανδιναβικής λογοτεχνίας. […] "Ο χιονάνθρωπος" στοιχειώνει τον αναγνώστη δίνοντας νέα πνοή στην κατηγορία των αστυνομικών μυθιστορημάτων με σίριαλ κίλερ. 
The Independent 

Αριστοτεχνική πλοκή, στέρεοι χαρακτήρες, σεκάνς δράσης που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη και διάφορα κοινωνικά ζητήματα που θίγονται στην πορεία συνιστούν ένα πραγματικά εξαιρετικό παράδειγμα βιβλίου που πατάει πάνω σε μια δοκιμασμένη συνταγή αλλά την απογειώνει.
The Guardian 

Αν δεν γνωρίζετε τον Nesbo, μην το καθυστερείτε άλλο. Ξεκινήστε μ’ αυτό το βιβλίο. 
USA Today
Η φήμη του Nesbo μέλλει να είναι αντίστοιχη με του Μουνχ ή του Ίψεν… Κι αν υπάρχει δικαιοσύνη, μια μέρα ο Χάρι Χόλε θα είναι τόσο επιτυχημένος όσο ο Χάρι Πότερ.
CNN

Το φινάλε, στην κορυφή ενός χιονοδρομικού κέντρου, είναι αντάξιο των καλύτερων ταινιών δράσης. Όπως και όλο το βιβλίο άλλωστε, που κρατάει το σασπένς παρά τις 600 σελίδες του.
Μανώλης Πιμπλής, Τα Νέα

"Ο χιονάνθρωπος" είναι θρίλερ με αφηγηματικές αρετές, ενώ διακρίνεται για τις ανατροπές του και τις σωστές δόσεις δράσης και σεξ.
Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα

Η λεπίδα που σημαδεύει αθώα σώματα και η πένα που καταγράφει τις αμαρτίες ενός αμόλυντου λαού συνυπάρχουν αρμονικά στις σελίδες του Τζο Νέσμπο. 
Τίνα Μανδηλαρά,  Lifo

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ JO NESBO
Ο Jo Nesbο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα με ήρωα τον Χάρι Χόλε: Οι κατσαρίδες (1998), Ο κοκκινολαίμης (2000), Νέμεσις (2002), Το αστέρι του διαβόλου (2003), Ο λυτρωτής (2005), Ο χιονάνθρωπος (2007), Η λεοπάρδαλη (2009), Ο φαντομάς (2011), Αστυνομία (2013), Η δίψα (2017). Έχει γράψει επίσης τα μυθιστορήματα Κυνηγοί κεφαλών (2008), ένα συναρπαστικό θρίλερ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, Ο γιος (2014), ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή που διασκευάζεται για το σινεμά, Αίμα στο χιόνι (2014), Περισσότερο αίμα (2015), παιδικά βιβλία με πρωταγωνιστή τον Δόκτορα Πορδαλό (2007, 2008, 2010, 2012), σενάρια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία, όπως τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’ Prize (2000 και 2007), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ο Jo Nesbo συμμετέχει στο The Hogarth Shakespeare Project, σύμφωνα με το οποίο τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών ξαναγράφονται από σπουδαίους συγγραφείς όλου του κόσμου. Ο ίδιος ξαναγράφει τον αιματοβαμμένο Μάκμπεθ μετατρέποντάς τον σε ψυχολογικό θρίλερ (θα κυκλοφορήσει το 2018). Ζει μόνιμα στο Όσλο. 
Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, θεωρείται ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Τα βιβλία του ξεπερνούν τα 36 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και εκδίδονται σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ το 2011 στη Βρετανία κάθε 27 δευτερόλεπτα πουλιόταν ένα βιβλίο του. Και όμως, ακόμα και ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει τη μεγάλη επιτυχία του. Θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, του πάθους του να διηγείται ιστορίες, ενδεχομένως και λίγης τύχης και –ελπίζει– κάποιου ταλέντου.

Όλα τα βιβλία του Jo Nesbo κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Santa Claus Kingdom: Το Παγωμένο Βασίλειο ανοίγει για 9η χρονιά τις Πύλες του - Kερδίστε διπλές προσκλήσεις!

H πιο Xριστουγεννιατικομαγική ιστορία όλων των εποχών ζωντανεύει μέσα και έξω από τα τείχη του Παγωμένου Βασιλείου!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

St. Petersburg State Ice Ballet: H Λίμνη των Κύκνων - Μπαλέτο στον Πάγο στο Christmas Theater - Δες αν κέρδισες!

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Allyou.gr και διεκδίκησε μία απο τις 5 διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»