"Το τραμ με το όνομα «ΠΟΘΟΣ»" του Τένεσι Ουίλιαμς - AllYou.gr

Search

"Το τραμ με το όνομα «ΠΟΘΟΣ»" του Τένεσι Ουίλιαμς

Μήπως είσαι ένας από τους τυχερούς;

14 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Ζέτα Κλαπαδάκη

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, "Το τραμ με το όνομα Πόθος",του Τένεσι Ουίλιαμς,  ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε μετάφραση  Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, σκηνικά-κοστούμια Εύας Νάθενα και μουσική Άγγελου  Τριανταφύλλου.   

Η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Χάρης Φραγκούλης, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Άγγελος  Τριανταφύλλου, η Ευαγγελία Καρκατσάνη και ο Αdrian Frieling ερμηνεύουν τους ρόλους της παράστασης .

Μάθε τα όνοματα των νικητών που κέρδισαν διπλή πρόσκληση για τις παραστάσεις της Τετάρτης 14/02 ή της Πέμπτης 15/02 ή της Παρασκευής 16/02. 

Το έργο…
Το τραμ με το όνομα «Πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς (όπως είναι η ακριβής μετάφραση του πρωτότυπου τίτλου) έχει μια μακρά όσο και ευτυχή πορεία στη διεθνή θεατρική σκηνή, από το πρώτο ανέβασμα το 1947 στη Νέα Υόρκη, ενώ η ταινία του Ελία Καζάν με τη Βίβιαν Λι και τον Μάρλον Μπράντο παραμένει στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου. 
Χρόνος; 1947. Τόπος; Νέα Ορλεάνη. Η ιστορία; Η Μπλανς, καθηγήτρια από το Νότο επισκέπτεται στη Νέα Ορλεάνη την αδελφή της Στέλλα, που ζει με τον άνδρα της Στάνλεϋ. Η Μπλανς βλέπει υποτιμητικά τον Στάνλεϋ, λόγω της καταγωγής του αλλά και του οξύθυμου και ακατέργαστου χαρακτήρα του, στοιχεία που καθηλώνουν την Στέλλα σε μια σχέση που κυριαρχείται από το ωμό πάθος. Η εύθραυστη και με ευγενική καταγωγή Μπλανς βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Στάνλεϋ και η συγκατοίκηση μαζί του αποτελεί την αφετηρία για να ξεδιπλωθεί το ομιχλώδες παρελθόν της και να αναπτυχθεί μια σχέση πάθους και μίσους, που κλονίζει για πάντα τις ευαίσθητες ισορροπίες των ηρώων.
Κοινωνικές και προσωπικές αντιλήψεις, κρυφοί πόθοι και ανομολόγητες λέξεις, τραυματισμένες μνήµες  και όνειρα ανεκπλήρωτα, ένας κόσμος φοβισμένος «συνωστίζεται» μέσα στο … τραμ με το όνομα «Πόθος» .

"Ας δούμε τι πραγματικά μπορεί να συμβεί όταν αυτά τα αλύτρωτα πρόσωπα από το θρυλικό  “tram named “desire””, το θρυλικό τραμ με την ονομασία “Πόθος”, συναντηθούν με κάποια άλλα αλύτρωτα, πιο κοντινά μας , ηθοποιούς αυτή τη φορά, σε μια εξίσου σκληρή εποχή κατάρρευσης πρώην ονείρων, σε κάποιαν άλλη γειτονιά που κι αυτή ξέρει από ισορροπίες που αναπτύσσονται δύσκολες κοντά στα νερά - είτε πρόκειται για λιμάνι, είτε πρόκειται για ένα ποτάμι μυθικό που γέννησε απ τα νερά τον πόνο και τα οριστικά τραγούδια των νέγρων", γράφει ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για την παράσταση που σκηνοθέτησε.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος / Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου / Σκηνικά- Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Διεύθυνση Παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη
Βοηθοί Σκηνοθέτη : Ηλιάνα Καλαδάμη, Μαριλένα Κατρανίδου

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Χάρης Φραγκούλης, Θεοδώρα Τζήμου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Καρκατσάνη, Αdrian Frieli

INFO
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Πειραιάς
τηλ. 2104143310 
Ταμείο Θεάτρου | 210 4143 310

Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 20.30
 

Τα όνοματα των τυχερών είναι: 

Τετάρτη 14/02       
ΒΑΣΙΛΗΣ     ΓΑΛΑΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ    ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ    ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ
ΒΙΡΝΑ     ΑΛΕΞΙΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ     ΨΥΜΑΤΑΚΗ

Πέμπτη 15/02       
ΧΡΗΣΤΟΣ    ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ειρήνη    Χλωροκώστα
ΚΙΚΗ     ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
ΒΑΣΩ     ΠΙΚΟΥΛΑΚΗ

Παρασκευή 16/02    
ΝΙΚΗ    ΜΑΛΧΑΖΟΥ
Βασιλική    Σκουλικάρη
Δημήτριος    Καππάτος
ΕΥΗ    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ    ΠΡΑΣΙΝΟΣ
    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!