Φτιάξε μια πολύχρωμη γιρλάντα από καρύδια... - AllYou.gr

Search

Φτιάξε μια πολύχρωμη γιρλάντα από καρύδια...

...και μετέτρεψέ τη σε διακοσμητικό ή κόσμημα!

16 Νοεμβρίου 2014

Μας αρέσουν οι κατασκευές με υλικά της φύσης (όπως ίσως έχεις καταλάβει ήδη). Ειδικά μάλιστα όταν συνδυάζονται με έντονα χρώματα. Αυτή τη φορά λοιπόν θα φτιάξουμε μια γιρλάντα από καρύδια, τα οποία θα βάψουμε στις αποχρώσεις της επιλογής μας. Θα τη χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε την τραπεζαρία, το ράφι πάνω από το τζάκι ή... θα τη φορέσουμε ως κολιέ. 

Τι θα χρειαστούμε:

-Καρύδια

-Μπογιές σε σπρέι

-Μια μεγάλη βελόνα

-Σπάγκο

-Σφυρί

Πώς θα τη φτιάξουμε:

1. Απλώνουμε τα καρύδια σε μια καλά προστατευμένη επιφάνεια και τα ψεκάζουμε με την μπογιά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για μερικές ώρες. Τα γυρίζουμε και τα ψεκάζουμε και από την άλλη.

2. Περνάμε το σπάγκο στη βελόνα. Εισάγουμε τη βελόνα στη βάση του καρυδιού (στο κενό που βρίσκεται στο κέντρο της) και σπρώχνουμε τη βελόνα με το χέρι όσο πηγαίνει.

3. Τοποθετούμε το καρύδι ανάποδα σε μια σκληρή επιφάνεια και χτυπάμε προσεκτικά τη βελόνα με το σφυρί μέχρι αυτή να διαπεράσει ολόκληρο τον καρπό.

4. Μόλις η βελόνα φτάσει στην άλλη άκρη, την τραβάμε μαζί με το σπάγκο. 

5. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα καρύδια. Συνδυάζουμε καρύδια σε διάφορα χρώματα, φροντίζοντας η χρωματική εναλλαγή να μην ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ενδιαφέρον.

Πηγή: Studio DIYΑκολούθησε το allyou στο Instagram!