ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γρανίτα με γεύση μόκα!
Καλός ο κρύος καφές, αλλά παγωμένος είναι ακόμα καλύτερος. Σήμερα, λοιπόν, δεν πίνουμε απλά καφέ—τον τρώμε!
Φύλλις Νικολάου
Υλικά για 6-8 μερίδες:
1 1/2 φλ. αλεσμένο καφέ εσπρέσο
3/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. σκόνη κακάο
Μία πρέζα χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις τον καφέ, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύεις καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, το μοιράζεις σε θήκες για γρανίτα και το βάζεις στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά για 6-8 ώρες.
Tip: Δώσε (έξτρα) γεύση καλοκαιριού στην γρανίτα σου, προσθέτοντας σε αυτή λίγο σιρόπι καρύδας.
Πηγή: Good Housekeeping
SELECTIONS
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους
- Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou