Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γρανίτα με γεύση μόκα!

Καλός ο κρύος καφές, αλλά παγωμένος είναι ακόμα καλύτερος. Σήμερα, λοιπόν, δεν πίνουμε απλά καφέ—τον τρώμε!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6-8 μερίδες:

1 1/2 φλ. αλεσμένο καφέ εσπρέσο 

3/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα

3 κ.σ. σκόνη κακάο

Μία πρέζα χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις τον καφέ, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύεις καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, το μοιράζεις σε θήκες για γρανίτα και το βάζεις στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά για 6-8 ώρες.

Tip: Δώσε (έξτρα) γεύση καλοκαιριού στην γρανίτα σου, προσθέτοντας σε αυτή λίγο σιρόπι καρύδας.

Πηγή: Good Housekeeping

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών