Κρύα σούπα με καλαμπόκι - AllYou.gr

Search

Κρύα σούπα με καλαμπόκι

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες ότι το καλαμπόκι είναι νόστιμο μόνο ψητό, αυτή η απολαυστική σούπα θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη!

22 Αυγούστου 2016

Υλικά για 6 μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κ.σ. βούτυρο

2 φλ. ζωμό λαχανικών

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

2 κ.γ. μουστάρδα

2 φλ. καλαμπόκι

3 φλ. φρέσκο γάλα

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

Λίγη πάπρικα

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνεις το βούτυρο και τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ζωμό, τις πατάτες και τη μουστάρδα και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά.

2. Προσθέτεις στην κατσαρόλα 2 1/2 φλ. από το γάλα και το καλαμπόκι. Τα αφήνεις να βράσουν για μερικά λεπτά και ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι.

3. Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, τα ρίχνεις στην κατσαρόλα και ανακατεύεις. 

4. Δυναμώνεις τη φωτιά και μόλις η σούπα πάρει μια βράση, ξαναχαμηλώνεις τη φωτιά και την αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.

5. Αποσύρεις τη σούπα από την φωτιά και την αφήνεις να κρυώσει καλά. Προτού τη σερβίρεις, γαρνίρεις με λίγο καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και πάπρικα. 

Tip: Αν σου αρέσουν οι βελουτέ σούπες, μην διστάσεις να περάσεις τη σούπα από το μπλέντερ αφού την αποσύρεις από τη φωτιά.

Πηγή: minimalistbaker.com

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!