ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κρύα σούπα με καλαμπόκι
Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες ότι το καλαμπόκι είναι νόστιμο μόνο ψητό, αυτή η απολαυστική σούπα θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη!
Υλικά για 6 μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. βούτυρο
2 φλ. ζωμό λαχανικών
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κ.γ. μουστάρδα
2 φλ. καλαμπόκι
3 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
Λίγη πάπρικα
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνεις το βούτυρο και τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ζωμό, τις πατάτες και τη μουστάρδα και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά.
2. Προσθέτεις στην κατσαρόλα 2 1/2 φλ. από το γάλα και το καλαμπόκι. Τα αφήνεις να βράσουν για μερικά λεπτά και ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι.
3. Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το υπόλοιπο γάλα με το αλεύρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, τα ρίχνεις στην κατσαρόλα και ανακατεύεις.
4. Δυναμώνεις τη φωτιά και μόλις η σούπα πάρει μια βράση, ξαναχαμηλώνεις τη φωτιά και την αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
5. Αποσύρεις τη σούπα από την φωτιά και την αφήνεις να κρυώσει καλά. Προτού τη σερβίρεις, γαρνίρεις με λίγο καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και πάπρικα.
Tip: Αν σου αρέσουν οι βελουτέ σούπες, μην διστάσεις να περάσεις τη σούπα από το μπλέντερ αφού την αποσύρεις από τη φωτιά.
Πηγή: minimalistbaker.com