ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γίγαντες με ντομάτα, άνηθο και ρίγανη
Μπορεί να σου αρέσουν πλακί, αλλά αυτό το ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο θα σε κάνει να πεις «ναι» στους γίγαντες... αλλιώς!
Υλικά για 4 μερίδες
1/2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα γίγαντες καλά στραγγισμένους
1/4 φλ. ντοματοπολτός
1 1/2 κ.γ. κόκκινο ξίδι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
1/4 κ.γ. ρίγανη
Μία πρέζα κανέλα
Λίγο χοντρό αλάτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζεις μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν για 5-6 λεπτά.
2. Προσθέτεις τους γίγαντες, τον ντοματοπολοτό, το ξίδι και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια, αφήνεις το φαγητό να πάρει μια βράση μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά. Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, μεταφέρεις τους γίγαντες σε ένα μεγάλο μπολ και τους βάζεις στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά. Τέλος, γαρνίρεις το φαγητό με λίγο φρέσκο άνηθο προτού το σερβίρεις.
Tip: Μερικοί το προτιμούν κρύο (αλλά όχι παγωμένο): αυτό το πιάτο μετατρέπεται σε πραγματική απόλαυση όταν καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Μην ξεχάσεις λοιπόν να το βγάλεις από το ψυγείο μια ώρα πριν το βάλεις στο τραπέζι.
Πηγή: seriouseats.com