Mojito καρπούζι - AllYou.gr

Search

Mojito καρπούζι

Σήμερα τσουγκρίζουμε με ένα δροσιστικό κι αλλιώτικο mojito!

24 Αυγούστου 2016

Υλικά για 4 μερίδες

400 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια) 

240 ml λευκό ρούμι

120 ml σόδα

40 γρ. ζάχαρη

2 λάιμ

1 ματσάκι δυόσμο

16 παγάκια

Εκτέλεση:

1. Στύβεις τα λάιμ για να πάρεις το χυμό τους. 

2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις το καρπούζι και το πολτοποιείς. Έπειτα, σουρώνεις καλά το μείγμα ώστε να πάρεις το χυμό του φρούτου.

3. Σε ένα ψηλό ποτήρι, αναμιγνύεις τη ζάχαρη με το χυμό του λάιμ και ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα φύλλα του δυόσμου (υπολόγισε 1/4 από κάθε ματσάκι ανά μερίδα ποτού) και το καρπούζι κι ανακατεύεις. 

4. Γεμίζεις το ποτήρι με παγάκια, προσθέτεις το ρούμι και τη σόδα και ανακατεύεις καλά.

5. Γαρνίρεις με μια φέτα λάιμ και μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρεις.

Tip: Με ένα ξύλινο κουτάλι πίεσε ελαφρά τα φύλλα του δυόσμου για να απελευθερώσουν την υπέροχη γεύση και μυρωδιά τους.

Πηγή: passportsandpancakes.com 

×