ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Mojito καρπούζι
Σήμερα τσουγκρίζουμε με ένα δροσιστικό κι αλλιώτικο mojito!
Υλικά για 4 μερίδες
400 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια)
240 ml λευκό ρούμι
120 ml σόδα
40 γρ. ζάχαρη
2 λάιμ
1 ματσάκι δυόσμο
16 παγάκια
Εκτέλεση:
1. Στύβεις τα λάιμ για να πάρεις το χυμό τους.
2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις το καρπούζι και το πολτοποιείς. Έπειτα, σουρώνεις καλά το μείγμα ώστε να πάρεις το χυμό του φρούτου.
3. Σε ένα ψηλό ποτήρι, αναμιγνύεις τη ζάχαρη με το χυμό του λάιμ και ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα φύλλα του δυόσμου (υπολόγισε 1/4 από κάθε ματσάκι ανά μερίδα ποτού) και το καρπούζι κι ανακατεύεις.
4. Γεμίζεις το ποτήρι με παγάκια, προσθέτεις το ρούμι και τη σόδα και ανακατεύεις καλά.
5. Γαρνίρεις με μια φέτα λάιμ και μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρεις.
Tip: Με ένα ξύλινο κουτάλι πίεσε ελαφρά τα φύλλα του δυόσμου για να απελευθερώσουν την υπέροχη γεύση και μυρωδιά τους.
Πηγή: passportsandpancakes.com
SELECTIONS
- Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!
- Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού
- Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob
- Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου