Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια - AllYou.gr

Search

Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια

Τρία αγαπημένα υλικά συνδυάζονται σε ένα σούπερ απολαυστικό πιάτο. Τα καλύτερα νέα; Μπορείς να το βάλεις στο τραπέζι σου σε λιγότερο από μισή ώρα!

12 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά για 4 μερίδες

6 μπριζολάκια χοιρινά (χωρίς κόκαλο) 

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 

2-3 μανιτάρια φρέσκα πλυμένα και κομμένα σε φέτες 

5 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι 

3-4 κ.σ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

τσίλι σε σκόνη

μείγμα μπαχαρικών για barbeque 

λίγο αλάτι 

λίγο πιπέρι 

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Πλένεις καλά τα μπριζολάκια και τα πασπαλίζεις με λίγο αλάτι, πιπέρι και τσίλι. Tα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνεις λίγο νερό για να ασπρίσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνεις καλά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. 

2. Κόβεις τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες. 

3. Βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το αφήνεις να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν. Προσθέτεις το μπαλσάμικο και την ζάχαρη και ανακατεύεις. Αφήνεις το ξίδι μέχρι να εξατμιστεί και να καραμελώσουν τα λαχανικά ώστε να δέσει η σάλτσα και σερβίρεις. 

Tip: Μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια συνταγή με μοσχαρίσια παϊδάκια ή να αφαιρέσεις το λίπος από τα χοιρινά μπριζολάκια ώστε το πιάτο να είναι πιο υγιεινό.

Πηγή: www.itbeetsme.com

×
Alterra