ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια
Τρία αγαπημένα υλικά συνδυάζονται σε ένα σούπερ απολαυστικό πιάτο. Τα καλύτερα νέα; Μπορείς να το βάλεις στο τραπέζι σου σε λιγότερο από μισή ώρα!
Υλικά για 4 μερίδες
6 μπριζολάκια χοιρινά (χωρίς κόκαλο)
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2-3 μανιτάρια φρέσκα πλυμένα και κομμένα σε φέτες
5 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
3-4 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
τσίλι σε σκόνη
μείγμα μπαχαρικών για barbeque
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Πλένεις καλά τα μπριζολάκια και τα πασπαλίζεις με λίγο αλάτι, πιπέρι και τσίλι. Tα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνεις λίγο νερό για να ασπρίσουν και να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνεις καλά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
2. Κόβεις τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες.
3. Βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το αφήνεις να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν. Προσθέτεις το μπαλσάμικο και την ζάχαρη και ανακατεύεις. Αφήνεις το ξίδι μέχρι να εξατμιστεί και να καραμελώσουν τα λαχανικά ώστε να δέσει η σάλτσα και σερβίρεις.
Tip: Μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια συνταγή με μοσχαρίσια παϊδάκια ή να αφαιρέσεις το λίπος από τα χοιρινά μπριζολάκια ώστε το πιάτο να είναι πιο υγιεινό.
Πηγή: www.itbeetsme.com