Pancakes με «μεθυσμένα» αχλάδια - AllYou.gr

Search

Pancakes με «μεθυσμένα» αχλάδια

Σήμερα απολαμβάνουμε τις τηγανίτες μας... όπως Αμερική!

13 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά για 4 μερίδες

*Για τα pancakes

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ζάχαρη

2 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 1/4 φλ. Γάλα

3 κ.σ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο

1 μεγάλο αβγό

λίγο ελαιόλαδο

*Για τα καραμελωμένα αχλάδια

2 μεγάλα αχλάδια κομμένα σε φέτες ή κύβους

1/2 φλ. μαύρο ρούμι

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Βάζεις τη ζάχαρη και τα αχλάδια σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά. Παράλληλα, ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνεις τα αχλάδια και τα αφήνεις να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτεις το ρούμι και τα σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα αποσύρεις από τη φωτιά και τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν.

2. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι κι ανακατεύεις καλά. Έπειτα, προσθέτεις το γάλα, το βούτυρο και το αβγό και χτυπάς καλά τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και απαλό.

3. Ζεσταίνεις ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνεις στο σκεύος 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα.

4. Αφήνεις την τηγανίτα να ψηθεί καλά από τη μια μεριά, για περίπου 2 λεπτά.  Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζεις με μια μεταλλική σπάτουλα και το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά.

5. Μεταφέρεις το ψημένο pancake σε ένα πιάτο στο οποίο έχει προηγουμένως στρώσει λίγο απορροφητικό χαρτί κι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.

6. Βάζεις 2-3 pancake σε ένα πιάτο και τα σερβίρεις με τα καραμελωμένα αχλάδια.

Tip: Για να γίνουν πιο αφράτα τα pancake, κάλυψε τη ζύμη με λίγη πλαστική μεμβράνη κι άφησέ την να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Πηγή: www.goodhousekeeping.com

×
Alterra