Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο Κατσιατόρε

Σήμερα βάζουμε στο τραπέζι μας κοτόπουλο κοκκινιστό... αλά Ιταλικά!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

1 κοτόπουλο με την πέτσα

μια κονσέρβα σάλτσα ντομάτας κονκασέ

12 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη 

1 πράσινη πιπεριά κομμένη 

4 κ.σ. μαργαρίνη

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. κόκκινο κρασί

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

3 - 4 ματσάκια φρέσκο θυμάρι 

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:

1. Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια, το πλένεις και το αφήνεις να στεγνώσει πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνεις να στεγνώσουν. 

2. Ρίχνεις τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι και 2 κουταλιές από τη μαργαρίνη και τα σοτάρεις μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτεις τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζεις μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Σπρώχνεις τα λαχανικά στην μια άκρη του τηγανιού, προσθέτεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, το ρίχνεις μαζί με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

3. Προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνεις τη ζάχαρη κι ανακατεύεις καλά. Όταν τα λαχανικά καραμελώσουν, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να βράσει για περίπου 5 λεπτά. 

4. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις τα υλικά να βράσουν ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι.

5. Προσθέτεις στην κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά, σκεπάζεις και αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το φαγητό, το μεταφέρεις σε μια πιατέλα και σερβίρεις. Αν θέλεις, μπορείς να το συνοδεύσεις με παπαρδέλες ή χυλοπίτες.

Tip: Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καυτερές πιπεριές.

Πηγή: www.foodnetwork.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.