Σπιτική πραλίνα φουντουκιού - AllYou.gr

Search

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Aπό σήμερα αλείφουμε πραλίνα... στο ψωμί μας!

19 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά για ένα βάζο

1 3/4 φλ. φουντούκια

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. νερό 

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνεις το νερό και τη ζάχαρη. Περιμένεις μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει και να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προθέτεις τα φουντούκια, χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά και τα ανακατεύεις καλά με την καραμέλα.

2. Όταν το μείγμα καραμελώσει, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, απλώνεις τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και τα βάζεις στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, για να κρυώσουν καλά.

3. Ρίχνεις τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα.

Tip: Αν θέλεις η πραλίνα σου να πάρει σοκολατένια γεύση, δεν έχει παρά να πρoσθέσεις σε αυτήν κακάο και σοκολάτα, αφού την πολτοποιήσεις.

Πηγή: www.sweetashoney.co.nz

×
Alterra