Ρατατούιγ με ψητά λαχανικά - AllYou.gr

Search

Ρατατούιγ με ψητά λαχανικά

Το "ξαδερφάκι" του τουρλού μπορεί να μιλάει γαλλικά, αλλά η γεύση του είναι πέρα για πέρα μεσογειακή.

23 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά για 4 μερίδες

2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 κόκκινες πιπεριές ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομμάτια

2 κίτρινες πιπεριές ξεφλουδισμένες κομμένες σε κομμάτια

1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε χοντρές φέτες και στη συνέχεια στα τέσσερα

2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες

4 σκελίδες σκόρδο 

1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

2/3 φλ. λάδι

750 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους

1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό 

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το γκριλ στους 200ºC.

2. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και αλατοπιπερώνεις. Περιχύνεις με το λάδι και ανακατεύεις καλά, ώστε να πάει παντού.

3. Απλώνεις το μείγμα των λαχανικών σε ένα ταψί και ψήνεις μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, για περίπου 45 λεπτά.

4. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζεις με το βασιλικό. Στη συνέχεια, προσθέτεις τις ντομάτες και συνεχίζεις το ψήσιμο. Όταν ψηθούν οι ντομάτες και ροδίσουν καλά τα υπόλοιπα λαχανικά, βγάζεις το φαγητό από το φούρνο.

5. Μεταφέρεις τα λαχανικά σε μια πιατέλα, τα περιχύνεις με το ζουμί που έμεινε στο ταψί και σερβίρεις.

Tip: Το ρατατούιγ συνήθως μαγειρεύεται σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, αλλά αυτή η εκδοχή το φέρνει πιο κοντά στα... ελληνικά δεδομένα. Αν θέλεις να του δώσεις μια γεύση (και) από Ιταλία, πρόσθεσε σε αυτό μερικά κομμάτια λουκάνικο. 

Πηγή: www.foodnetwork.com