Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και βασιλικό - AllYou.gr

Search

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και βασιλικό

Πανεύκολα, πεντανόστιμα και... γεμιστά. Αυτοί είναι μόνο τρεις από τους λόγους που θα λατρέψεις (αυτά) τα μανιτάρια.

28 Σεπτεμβρίου 2015

Υλικά για 6 μερίδες

500 g μανιτάρια καθαρισμένα (περίπου 24 κομμάτια) 

100 g λουκάνικα γαλοπούλας

1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 φλ. κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220° C. 

2. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις το λάδι και, όταν αυτό ζεσταθεί, σοτάρεις το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το λουκάνικο. Αφήνεις το φαγητό να ψηθεί, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3. Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνεις σε αυτό το γιαούρτι και το βασιλικό. Ανακατεύεις καλά.

4. Κόβεις τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα τοποθετείς σε ένα ταψί το οποίο έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι, βάζεις το μείγμα σε κάθε μανιτάρι.

5. Ψήνεις τα μανιτάρια για 20 λεπτά. Γαρνίρεις με λίγο βασιλικό και σερβίρεις.

Tip: Αν θέλεις και κάτι τραγανό, πρόσθεσε στη γέμισή σου 2 κ.σ. καρύδια.

Πηγή: www.lemonsavory.com



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!