ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μοσχαρίσια φιλέτα με σπανάκι και γλυκοπατάτες
Όταν οι γλυκοπατάτες και το σπανάκι χαρίζουν τη γλύκα τους στο τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο, το δείπνο στο σπίτι μετατρέπεται σε πραγματική απόλαυση.
Υλικά για 4 μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φιλέτα μοσχαριού (περίπου 110 g το καθένα)
450 g γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
280 g σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 1/2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μέλι
1/4 κ.γ. κουρκουμά
1/4 κ.γ. πάπρικα
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα και τα ψήνεις, αναποδογυρίζοντάς τα μέχρι να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές, για 6 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
2. Ρίχνεις τις γλυκοπατάτες μαζί με 1/3 φλ. νερό στο τηγάνι. Καλύπτεις με το καπάκι κι αφήνεις το φαγητό να βράσει για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, αφαιρείς το καπάκι κι αφήνεις το φαγητό να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό, για περίπου 2 λεπτά.
3. Βάζεις στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζεις το σκόρδο, τον κουρκουμά και την πάπρικα κι ανακατεύεις καλά για 1 λεπτό. Έπειτα, ρίχνεις το ξίδι και το μέλι, ενώ σταδιακά προσθέτεις το σπανάκι και μαγειρεύεις για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
4. Μεταφέρεις το φαγητό στα πιάτα και σερβίρεις μαζί με το κρέας.
Tip: Για πιο πικάντικη και πιπεράτη γεύση, αντάλλαξε το σπανάκι με τη ρόκα.
Πηγή: www.hellofresh.com.au