ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κέικ καρότου με γλάσο κρέμας τυριού
Αφράτο, εύκολο και με ελαφριά γεύση, αυτό το κέικ καρότο δε συνοδεύεται από... αυτομαστίγωμα.
Υλικά για 16 μερίδες
* Για το κέικ
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ. καρότο τριμμένο
4 αβγά
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. ζάχαρη καστανή
1 και 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
* Για το γλάσο
250 γρ. τυρί κρέμα
1/4 φλ. βούτυρο
4 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. βανίλια
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Λίγα φιστίκια Αιγίνης (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις μια στρογγυλή φόρμα περίπου 20εκ. Ανακατεύεις και περνάς από σίτα το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά.
2. Χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτεις τα αβγά ένα-ένα και χτυπάς καλά. Έπειτα, ρίχνεις τα καρότα και το μείγμα αλευριού και χτυπάς.
3. Ρίχνεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις για 40-50 λεπτά. Βγάζεις το κέικ και το αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά προτού το μεταφέρεις σε μια πιατέλα.
4. Χτυπάς το βούτυρο με το τυρί μέχρι να το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό λεμόνι και χτυπάς καλά μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Βάζεις το γλάσο στο ψυγείο να πήξει και, τέλος, το απλώνεις στο κέικ. Γαρνίρεις με λίγα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρεις.
Tip: Συνδυάστε το κέικ με ένα ποτήρι αρωματικό κόκκινο κρασί.
Πηγή: www.thesugarhit.com