ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτή την εβδομάδα, ο Διονύσης Αλέρτας μάς φτιάχνει macarons
Ο Chef Pâtissier του Δειπνοσοφιστήριον Catering αλλά και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείο Criollo στην Κηφισιά σου προτείνει...
ΥΛΙΚΑ
Για τα macarons
650 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
350 γρ πούδρα αμυγδάλου ή φουντουκιού (κοσκινισμένη)
500 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό
180 γρ Χ 2 ασπράδι
Για την γέμιση
100 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
Πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Για την καραμέλα –σιρόπι βράζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό μέχρι φτάσει στους 118 C (το μετράμε με θερμόμετρο).
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα 180γρ ασπράδι για να γίνει μαρέγκα.
3. Ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη άχνη και την πούδρα αμυγδάλου
4. Όταν το ασπράδι γίνει μεταλλική μαρέγκα ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το σιρόπι-καραμέλα.
5. Στην συνέχεια, ρίχνουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.
6. Μόλις κρυώσει το μείγμα το ανακατεύουμε με την άχνη και την πούδρα.
7. Στο τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ασπράδι (180 γρ) αχτύπητο.
8. Χρησιμοποιούμε κορνέ για να δώσουμε σχήμα.
9. Ψήνουμε για 15 λεπτά στον αέρα στους 130C.
10. Για την γέμιση χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί και γεμίζουμε τα macarons.