ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ομελέτα με μπρόκολο και ρικότα
Το τραγανό μπρόκολο και η απαλή ρικότα απογειώνουν μια απλή ομελέτα!
Υλικά για 2 μερίδες
150 g μπρόκολο χωρίς το κοτσάνι και κομμένο σε φέτες των 7 εκ.
100 g ρικότα
6 αβγά
1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. νερό
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις το λάδι. Όταν κάψει, προσθέτεις το μπρόκολο και το μαγειρεύεις για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτεις το σκόρδο, το τσίλι και αλατοπιπερώνεις. Ρίχνεις το νερό και μαγειρεύεις για 2 ακόμη λεπτά, μέχρι το μπρόκολο να μαλακώσει καλά, προτού μεταφέρεις το μείγμα σε ένα πιάτο.
2. Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά και το γάλα με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο κι ομοιόμορφο. Βάζεις ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνεις σε αυτό το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνεις τα αβγά και τα αφήνεις να ψηθούν για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η βάση της ομελέτας. Μεταφέρεις με ένα κουτάλι το μαγειρεμένο μπρόκολο στο τηγάνι και, στη συνέχεια, προσθέτεις τη ρικότα. Ψήνεις την ομελέτα για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και η πάνω πλευρά της και προσθέτεις το κουκουνάρι. Τέλος, γέρνεις το σκεύος και περνάς ένα πιρούνι κάτω από το χείλος της ομελέτας για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει κολλήσει. Γλιστράς την ομελέτα προς το μπροστινό μέρος του τηγανιού και με ένα πιρούνι τη διπλώνεις στη μέση. Αν θέλεις, ρίχνεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σερβίρεις.
Tip: Για ένα πλήρες γεύμα, πρόσθεσε στην ομελέτα μανιτάρια.
Πηγή: www.independent.co.uk