ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Pupa
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς ταξιδεύει στο «απαγορευμένο» νησί Niihau στη Χαβάη μέσα από ένα άκρως αισθησιακό γλυκόξινο cocktail.
Υλικά για 1 cocktail
50 ml Sailor Jerry Spiced Rum αρωματισμένο με ψητό ανανά
10 ml Aperol
10 ml lime cordial
20 ml φυσικό χυμό ανανά
10 ml χυμό λάιμ
10 ml σιρόπι κάσιους
2 dashes coffee bitters
λίγο πάγο
Εκτέλεση:
1. Γεμίζεις ένα ποτήρι cocktail με πάγο.
2. Σε ένα σέικερ, ρίχνεις το ρούμι, το Aperol, το lime cordial, το σιρόπι, τα bitters, το χυμό ανανά και λάιμ και χτυπάς καλά για μερικά λεπτά.
3. Αδειάζεις τον πάγο από το ποτήρι σερβιρίσματος και σουρώνεις το περιεχόμενο του σέικερ σε αυτό.
Tip: Δε χρειάζεται να έχεις αρωματίσει το ρούμι σου για να γευτείς αυτό το cocktail! Αν δεν θες να μπεις στον κόπο, χρησιμοποίησε απλά μαύρο ρούμι.