Κοτόπουλο με γκρέιπφρουτ και σπαράγγια - AllYou.gr

Search

Κοτόπουλο με γκρέιπφρουτ και σπαράγγια

Αυτό το πιάτο δε θα το βαρεθείς ποτέ, καθώς μπορείς να το συνοδεύεις σχεδόν με όλα: από σκέτη σαλάτα μέχρι πατάτες κι άγριο ρύζι!

04 Οκτωβρίου 2015

Υλικά για 4 μερίδες

4 στήθη κοτόπουλου (με την πέτσα)

1 1/2 κ.σ. χυμός γκρέιπφρουτ 

300 g σπαράγγια

1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου 

1/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. μέλι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

2 γκρέιπφρουτ κομμένα σε κομμάτια

2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ

λίγο άνηθο

μια πρέζα ξερό θυμάρι 

μια πρέζα αλάτι 

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζεις τα σπαράγγια και τα κόβεις σε μέτρια κομμάτια. Στη συνέχεια, τα βάζεις να βράσουν σε αλατισμένο νερό, για 5-6 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά και τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.  

2. Ρίχνεις στο κοτόπουλο θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήνεις για 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Προσθέτεις το ζωμό, το χυμό γκρέιπφρουτ, το κρασί, το μέλι και ψήνεις μέχρι να απορροφηθούν λίγο τα υγρά. Τέλος, ρίχνεις το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και τα σπαράγγια και μαγειρεύεις για άλλα 4 λεπτά.

3. Μοιράζεις το γκρέιπφρουτ σε 4 πιάτα και από πάνω βάζεις το κοτόπουλο με την σάλτσα του. Γαρνίρεις με λίγο άνηθο και σερβίρεις.

Tip: Αντί για σπαράγγια, δοκίμασε το πιάτο με αγκινάρες.

Πηγή: www.din.co



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!