ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει τρίγωνα καλιτσούνια
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Στη Κρήτη -και κυρίως στα Χανιά- αυτά τα καλιτσουνάκια συνοδεύουν τις ευτυχισμένες στιγμές των Κρητικών. Οι επισκέπτες του νησιού, αν δεν τα δοκιμάσουν, σίγουρα θα έχουν χάσει ένα γευστικότατο must της περιοχής. Αν σου κέντρισα, λοιπόν, το ενδιαφέρον, φτιάξ' τα όπως σου προτείνω παρακάτω.
Υλικά:
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό μυζήθρα Χανίων
100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα, το ρεγκάτο, το αυγό και το αλεύρι.
2. Παίρνουμε τα φύλλα όλα μαζί, τα απλώνουμε στον πάγκο μας έχοντας το ένα πάνω στο άλλο και τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε λωρίδες πάχους 5-6 εκατοστών. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο κατά μήκος μια λωρίδα φύλλου. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια κουταλιά μυζήθρα, την απλώνουμε στην άκρη της λωρίδας και αρχίζουμε να διπλώνουμε προς τα πάνω, δίνοντας τριγωνικό σχήμα στο καλιτσουνάκι μας.
3. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία τόσο όσο να πάρουν αυτό το όμορφο χρυσό χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο μέλι.