Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει τρίγωνα καλιτσούνια

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Στη Κρήτη -και κυρίως στα Χανιά- αυτά τα καλιτσουνάκια συνοδεύουν τις ευτυχισμένες στιγμές των Κρητικών. Οι επισκέπτες του νησιού, αν δεν τα δοκιμάσουν, σίγουρα θα έχουν χάσει ένα γευστικότατο must της περιοχής. Αν σου κέντρισα, λοιπόν, το ενδιαφέρον, φτιάξ' τα όπως σου προτείνω παρακάτω. 

Υλικά:

½ κιλό φύλλο κρούστας

1 κιλό μυζήθρα Χανίων

100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

1 κούπα τσαγιού αλεύρι

1 αυγό

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα, το ρεγκάτο, το αυγό και το αλεύρι.  

2. Παίρνουμε τα φύλλα όλα μαζί, τα απλώνουμε στον πάγκο μας έχοντας το ένα πάνω στο άλλο και τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε λωρίδες πάχους 5-6 εκατοστών. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο κατά μήκος μια λωρίδα φύλλου. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια κουταλιά μυζήθρα, την απλώνουμε στην άκρη της λωρίδας και αρχίζουμε να διπλώνουμε προς τα πάνω, δίνοντας τριγωνικό σχήμα στο καλιτσουνάκι μας.

3. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία τόσο όσο να πάρουν αυτό το όμορφο χρυσό χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο μέλι.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;