Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα με κεφτεδάκια κοτόπουλου και τζίντζερ

Μια πρωτότυπη, πικάντικη και αχνιστή σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες που έρχονται.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

500 g κιμά από στήθος κοτόπουλου

3 καρότα κομμένα 

1 πιπεριά  ψιλοκομμένη 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξερό βασιλικό 

1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ                             

1 ασπράδι αυγού

2 κ.σ. καστανό ρύζι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 φύλλο δάφνης

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγη πάπρικα (για το γαρνίρισμα)

λίγο φρέσκο βασιλικό (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

1. Βάζεις τον κιμά, τα μυρωδικά της αρεσκείας σου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύεις με ένα κουτάλι. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ κι ανακατεύεις καλά. Περιχύνεις με το μισό ελαιόλαδο, ρίχνεις το ασπράδι και ζυμώνεις για λίγο με τα χέρια, βρέχοντάς τα κάθε τόσο, για να μην κολλάει ο κιμάς. Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά.                                                                  

2. Βράζεις νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει, ρίχνεις λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τη δάφνη. Βγάζεις τον κιμά από το ψυγείο, πλάθεις κεφτεδάκια και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και βράζεις τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 25 λεπτά. 

3. Μοιράζεις στα πιάτα τα κεφτεδάκια και το ρύζι και, έπειτα, βάζεις τα λαχανικά και το ζουμί σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείς καλά. Στο μείγμα, προσθέτεις ελαιόλαδο και λεμόνι και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος, περιχύνεις με αυτό τα κεφτεδάκια, γαρνίρεις με τη πάπρικα και το φρέσκο βασιλικό και σερβίρεις.

Tip: Λίγα μανιτάρια θα δώσουν γκουρμέ διάσταση σε αυτό το πιάτο.

Πηγή: www.girlcarnivore.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.