Κέικ σοκολάτας με γλάσο εσπρέσο - AllYou.gr

Search

Κέικ σοκολάτας με γλάσο εσπρέσο

Συνοδεύουμε τον πρωινό καφέ μας με αυτό το θεσπέσιο και αμαρτωλό σοκολατένιο κέικ!

11 Οκτωβρίου 2015

Υλικά για 10-12 κομμάτια

*Για το κέικ

400 g βούτυρο

8 αβγά

6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. ζάχαρη

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. γάλα

1/2 φλ. κακάο

1/2 κ.σ. βανίλια σε σκόνη

*Για το γλάσο

1/2 σφηνάκι εσπρέσο

300 g σοκολάτα κουβερτούρας

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ºC.

2. Αφήνεις το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς όμως να λιώσει. Στη συνέχεια, το βάζεις στο μίξερ και το χτυπάς με τη ζάχαρη σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.

3. Ρίχνεις ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζεις το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο κι απαλό.

4. Σε ένα μπολ, ανακατεύτεις το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το κακάο. Έπειτα, το ρίχνεις σιγά-σιγά στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα. 

5. Βουτυρώνεις κι αλευρώνεις μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή ένα ταψί. Σε αυτό, ρίχνεις το μείγμα και το ψήνεις για 40-50 λεπτά. Βγάζεις το κέικ από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει καλά.

6. Ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και την λιώνεις σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, ρίχνεις τον εσπρέσσο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά. 

7. Καλύπτεις το κέικ με το γλάσο και σερβίρεις.

Tip: Ψάχνεις για κάτι πιο light; Αντικατάστησε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης, την κανονική κρέμα γάλακτος με light και το βούτυρο με μια μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών.

Πηγή: www.curlygirlkitchen.com



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!