ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Hawaii
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει ένα αρωματικό και ξινό τροπικό cocktail, εμπνευσμένο από το χρώμα και το άρωμα του εθνικού λουλουδιού της Hawaii, τον ιβίσκο!
Υλικά για 1 cocktail
40 ml Beefeater London Dry Gin αρωματισμένο με ιβίσκο
20 ml Briottet λικέρ καρύδας
20 ml χυμός λεμόνι
15 ml σιρόπι μελιού
10 ml νερό καρύδας
10 ml χυμός ροζ γκρέιπφρουτ
5 g φρέσκο τζίντζερ
2 dashes grapefruit bitters
1 φέτα γκρέιπφρουτ
Εκτέλεση:
1. Σε ένα σέικερ, ρίχνεις όλα τα υλικά και χτυπάς καλά για μερικά λεπτά.
2. Γεμίζεις ένα ποτήρι με τριμμένο πάγο και σουρώνεις το περιεχόμενο του σέικερ σε αυτό. Γαρνίρεις με μια φέτα γκρέιπφρουτ και σερβίρεις.
Tip: Το νερό της καρύδας είναι το ημιδιαφανές υγρό με τη γλυκιά γεύση, που βρίσκεται στο εσωτερικό του άγουρου καρπού. Στη Χαβάη το αποκαλούν «noelani» που σημαίνει «δροσιά από τα ουράνια».
Photo credit: Πηνελόπη Γερασίμου
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου