Muffin με κράνμπερι κι αμύγδαλο - AllYou.gr

Search

Muffin με κράνμπερι κι αμύγδαλο

Μικρά κεκάκια με ζουμερά κράνμπερι συνδυασμένα με μυρωδάτη κανέλα και την υπέροχη γεύση του αμυγδάλου -πόση απόλαυση «χωράει» σε μια Παρασκευή;

23 Οκτωβρίου 2015

Υλικά για 12 muffin

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ. + 2 κ.γ. ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. αλάτι

1 αβγό

1/2 φλ. γάλα

4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. αμύγδαλο σε σκόνη

1 2/3 φλ. ολόκληρα κράνμπερι

1 κ.σ. βούτυρο κομμένη σε 12 μικρούς κύβους

1/4 κ.γ. κανέλα

1/2 φλ. αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC. 

2. Σε ένα μίξερ, χτυπάς καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Έπειτα, προσθέτεις το αβγό, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αμύγδαλο και τα κράνμπερι και ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.

3. Γεμίζεις 12 φόρμες για muffin με το μείγμα. Στη κορυφή του, προσθέτεις το βούτυρο, 2 κ.γ. ζάχαρη, την κανέλα και, αν θέλεις, λίγα αμύγδαλα φιλέ. 

4. Ψήνεις τα muffins για 20-25 λεπτά.

Tip: Αντί για αμύγδαλα, δοκίμασε τη συνταγή με φιστίκια Αιγίνης και προσθέστε στο μείγμα λίγο ξύσμα λεμονιού.

Πηγή: www.thewiegands.com

×