Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει σολομό με πορτοκάλι - AllYou.gr

Search

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει σολομό με πορτοκάλι

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...

22 Οκτωβρίου 2015

Υλικά:

Για 4 άτομα

4 φέτες φρέσκου σολομού

Για την μαρινάδα

Χυμό από 1 λεμόνι

Χυμό από 2 πορτοκάλια

3 κουταλιές σούπας μουστάρδα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές σούπας λάδι

Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το σολομό και τον αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο 1 ώρα.

2. Τις ψήνουμε είτε σε σχαροτήγανο, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι (να είναι καλά πυρωμένα) ή τις  βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ γύρω στα 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε σταδιακά με μέρος της μαρινάδας.

3. Σερβίρουμε με βραστά χορταράκια ή βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι) ή τέλος πάντων με ότι μας αρέσει.

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!