Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει σολομό με πορτοκάλι - AllYou.gr

Search

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει σολομό με πορτοκάλι

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...

22 Οκτωβρίου 2015

Υλικά:

Για 4 άτομα

4 φέτες φρέσκου σολομού

Για την μαρινάδα

Χυμό από 1 λεμόνι

Χυμό από 2 πορτοκάλια

3 κουταλιές σούπας μουστάρδα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές σούπας λάδι

Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το σολομό και τον αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο 1 ώρα.

2. Τις ψήνουμε είτε σε σχαροτήγανο, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι (να είναι καλά πυρωμένα) ή τις  βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ γύρω στα 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε σταδιακά με μέρος της μαρινάδας.

3. Σερβίρουμε με βραστά χορταράκια ή βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι) ή τέλος πάντων με ότι μας αρέσει.