Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατατάκια σπιτικά

Πανεύκολα, τραγανά και απίθανα απολαυστικά


Ρόμυ Μελάνι

Υλικά για 8 μερίδες

3 πατάτες για τηγάνι (περίπου 680 g)

1 1/2 κ.γ. καπνιστή  πάπρικα

1/2 κ.γ. αλάτι χονδρό

λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

1. Ξεπλένεις καλά τις πατάτες.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190° C. Καλύπτεις ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόβεις τις πατάτες με τη φλούδα τους σε πολύ ψιλές φέτες. Απλώνεις καλά τις πατάτες στο ταψί, τις ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. 

3. Ψήνεις τα τσιπς στην πάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζεις το ταψί από τη φωτιά κι αφήνεις τα πατατάκια να κρυώσουν. 

4. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. 

Tip: Μπορείς εκτός από πάπρικα να πειραματιστείς και με άλλα μπαχαρικά όπως και με ροζ πιπέρι

 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ