Πατατάκια με μπαχαρικά - AllYou.gr

Search

Πατατάκια με μπαχαρικά

Πανεύκολα, τραγανά και απίθανα απολαυστικά -σήμερα τρώμε τα δικά μας σπιτικά πατατάκια!

25 Οκτωβρίου 2015

Υλικά για 8 μερίδες

3 πατάτες ποικιλίας Russet (περίπου 680 g)

1 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών Old Bay 

1/2 κ.γ. αλάτι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Ξεπλένεις καλά τις πατάτες.

2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190° C. Καλύπτεις ένα ταψί με λαδόκολλα. Κόβεις τις πατάτες με τη φλούδα τους σε πολύ ψιλές φέτες. Απλώνεις καλά τις πατάτες στο ταψί, τις ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις με το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. 

3. Ψήνεις τα τσιπς στην πάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζεις το ταψί από τη φωτιά κι αφήνεις τα πατατάκια να κρυώσουν. 

4. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. 

Tip: Οι πατάτες της ποικιλίας Russet είναι γεμάτες κάλιο, ξεπερνώντας ακόμα και τις μπανάνες στην περιεκτικότητα του!

Πηγή: www.cinemaandspice.com



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!