ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μοσχαρίσια μπριζόλα με σιρόπι σφενδάμου και λεμόνι
Μερικοί το προτιμούν... γλυκόξινο. Αυτή η συνταγή, ωστόσο, δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς, αλλά σε όσους λατρεύουν το κρέας.
Υλικά για 4 μερίδες
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
1. Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες, τις ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνεις τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο ψημένες τις θέλεις. Όταν είναι έτοιμες, αποσύρεις στο σκεύος από τη φωτιά και αφήνεις τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά.
2. Ανακατεύεις σε μια κατσαρόλα το σιρόπι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και στο σκόρδο και βράζεις το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.
3. Κόβεις τις μπριζόλες σε λεπτές λωρίδες, περιχύνεις με το σιρόπι, γαρνίρεις με λίγο μαϊντανό και σερβίρεις.
Tip: Δεν σου αρέσει το μοσχαρίσιο κρέας; Δοκίμασε την ίδια συνταγή με χοιρινά φιλέτα.
Πηγή: www.foodnetwork.com