Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει καλιτσούνια με κολοκύθι και μυζήθρα - AllYou.gr

Search

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει καλιτσούνια με κολοκύθι και μυζήθρα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 

29 Οκτωβρίου 2015

Υλικά:

Για το ζυμάρι

1 κιλό περίπου αλεύρι

½ φακελάκι ξηρή μαγιά

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

2 κουταλάκια της σούπας αλάτι

Νερό χλιαρό

Για την γέμιση

5 κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη

300 γρ. μυζήθρα Χανίων ή φέτα τριμμένη

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

2 αυγά (αφαιρέστε τον ένα κρόκο)

1 κούπα αλεύρι

2 κουταλιές σούπας ρίγανη

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας όλα τα στερεά μαζί και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό μέχρι να αποκτήσουμε μια σφικτή ζύμη, ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε με την μηχανή που ανοίγει το φύλλο.

2. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για καμιά ώρα περίπου.

3. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μετά και το κολοκύθι ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να εξατμιστούν κάποια από τα υγρά του. Υπολογίζουμε γύρω στα 5 λεπτά σοτάρισμα του κολοκυθιού. Το αφήνουμε να κρυώσει σχετικά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας το μείγμα μας.

4. Παίρνουμε μέρος από το ζυμάρι μας και το περνάμε από την μηχανή. Η δική μου μηχανή φτάνει μέχρι το7, το φύλλο μου το άνοιξα μέχρι και το 5.

5. Κόβουμε στρογγυλούς δίσκους με ένα πιατάκι και τους γεμίζουμε με μια κουταλιά σούπας γέμιση. Κλείνουμε τα καλιτσούνια μας με τα δόντια ενός πιρουνιού και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.

×
Alterra