ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Τηγανίτες με παστινάκι και καρότο
Το «χειμωνιάτικο» παστινάκι δίνει γλυκιά γεύση στις τηγανίτες σου και απογειώνει το (αλμυρό) πρωινό σου.
Υλικά για 8 μερίδες
250 g πατάτες χοντροτριμμένες και καλά στραγγισμένες
250 g καρότα χοντροτριμμένα
250 g παστινάκι χοντροτριμμένο
3 μεγάλα αβγά χτυπημένα
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο + 1 κ.σ. (για το γαρνίρισμα)
1/2 φλ. βούτυρο NOYNOY
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. sour cream ή μαγιονέζα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ρίχνεις τις πατάτες, το καρότο, το παστινάκι, τα αβγά, το αλεύρι, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις καλά, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις το βούτυρο NOYNOY σε μέτρια φωτιά. Σε αυτό ρίχνεις γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και ψήνεις μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές κάθε τηγανίτας, για περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια, τις τοποθετείς σε ένα πιάτο, στο οποίο έχεις προηγουμένως στρώσει λίγο χαρτί κουζίνας και τις στραγγίζεις καλά.
3. Μεταφέρεις τις τηγανίτες σε ένα μεγάλο πιάτο, γαρνίρεις με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρεις με sour cream ή μαγιονέζα.
Tip: Προτίμησε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή να παράγεται από 100% φρέσκο γάλα αγελάδος και να μην περιέχει συντηρητικά, όπως το νέο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.