Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes σοκολάτας με αποξηραμένα κεράσια και γλάσσο βανίλιας

Όταν ένα αφράτο σοκολατένιο κέικ συναντά ένα βελούδινο και απαλό γλάσο κρέμας-τυριού, τα λόγια είναι περιττά και η απόλαυση δεδομένη.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 16 μερίδες

1 φλ. αποξηραμένα κεράσια

1 φλ. άγλυκο κακάο σε σκόνη

110 g μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αβγά

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

λίγο αλάτι

*Για το γλάσο

2 κλωναράκια βανίλιας κομμένα κατά μήκος

225 g τυρί-κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. + 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C  και ετοιμάζεις ένα ταψί για μάφιν ή 16 ατομικά ταψάκια. 

2. Αναμειγνύεις τα κεράσια με 1 φλ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση. Μεταφέρεις τα υλικά σε ένα μίξερ. Ρίχνεις το κακάο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και τα χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το αφήνεις να κρυώσει για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι και τα πολτοποιείς, μέχρι να το μείγμα να γίνει απαλό.

3. Προσθέτεις τα αβγά στο μίξερ και τα ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Παράλληλα, ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Τέλος,  τα ρίχνεις στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς καλά. 

4. Μοιράζεις το μείγμα στις θήκες. Τοποθετείς το ταψί στο ανώτερο ή το κατώτερο σημείο του φούρνου και ψήνεις τα cupcakes για περίπου 18-20 λεπτά. Τα βγάζεις από το φούρνο και τα αφήνεις να κρυώσουν καλά. Έπειτα, αφαιρείς τα κεκάκια από τις θήκες και τα αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα για λίγο ακόμα. 

5. Βγάζεις τους σπόρους από τα κλωναράκια βανίλιας και τους βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Γαρνίρεις τα cupcakes με το γλάσσο που έφτιαξες και σερβίρεις.

Tip: Η σοκολάτα δεν χρειάζεται διαφήμιση: μία μικρή δόση της σε ημερήσια βάση μπορεί να περιορίσει την πίεση, να καταπολεμήσει το στρες, να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και να ενισχύσει την επιθυμία σου να πέσεις στο κρεβάτι παρέα με τον αγαπημένο σου.

Πηγή: www.foodnetwork.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30