ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μπανόφι
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια
3 κουταλιές σούπας βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
5 μπανάνες μεγάλες
1 κρέμα γάλακτος 500ml
Εκτέλεση:
1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τους προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο. Ανακατεύουμε και σε μέτριο πυρέξ το απλώνουμε σαν βάση.
2. Από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε κόψει σε λοξές ροδέλες και από πάνω τους απλώνουμε την καραμέλα*.
3. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα.
4. Πασπαλίζουμε με τριμμένα oreo που έχουμε κρατήσει και το καταπληκτικό γλυκάκι είναι έτοιμο!
* Την καραμέλα αυτή μπορείς να την βρεις και έτοιμη σε επιλεγμένα SM, αλλά το καλύτερο είναι να την ετοιμάσεις εσύ, γιατί είναι πιο σταθερή και δεν τρέχει. Βάλε στην χύτρα 1 ζαχαρούχο γάλα (ή περισσότερα)**, όπως είναι κλειστό στη συσκευασία του και βίδωσέ το για 30 λεπτά αφού σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας. Στα 30 λεπτά αφαίρεσε τον αέρα από την χύτρα και άφησε την κονσέρβα να κρυώσει μαζί με το νερό της χύτρας.
Πριν το χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να έχει κρυώσει γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί.
Αν δεν έχεις χύτρα θα πρέπει να το βράζεις για 3 ώρες περίπου σε απλή κατσαρόλα, συμπληρώνοντας όταν χρειάζεται νερό.
Η καραμέλα όταν κρυώσει ίσως να είναι σφιχτή και να μην μπορείς να την απλώσεις στο γλυκό σου. Σε αυτήν την περίπτωση, βάλ' την σε ένα μπολάκι μαζί με το κουτάκι της και ζέστανέ την σε μπεν-μαρί.
** Τις κονσέρβες που δεν θα χρησιμοποιήσεις μπορείς να τις αποθηκεύσεις σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, για 3 μήνες τουλάχιστον.