Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μπανόφι 

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια

3 κουταλιές σούπας βιτάμ

1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο

5 μπανάνες μεγάλες

1 κρέμα γάλακτος 500ml

Εκτέλεση:

1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τους προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο. Ανακατεύουμε και σε μέτριο πυρέξ το απλώνουμε σαν βάση. 

2. Από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε κόψει σε λοξές ροδέλες και από πάνω τους απλώνουμε την καραμέλα*.

3. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα.

4. Πασπαλίζουμε με τριμμένα oreo που έχουμε κρατήσει και το καταπληκτικό γλυκάκι είναι έτοιμο!

 

Την καραμέλα αυτή μπορείς να την βρεις και έτοιμη σε επιλεγμένα SM, αλλά το καλύτερο είναι να την ετοιμάσεις εσύ, γιατί είναι πιο σταθερή και δεν τρέχει. Βάλε στην χύτρα 1 ζαχαρούχο γάλα (ή περισσότερα)**, όπως είναι κλειστό στη συσκευασία του και βίδωσέ το για 30 λεπτά αφού σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας. Στα 30 λεπτά αφαίρεσε τον αέρα από την χύτρα και άφησε την κονσέρβα να κρυώσει μαζί με το νερό της χύτρας.

Πριν το χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να έχει κρυώσει γιατί υπάρχει κίνδυνος να πεταχτεί.

Αν δεν έχεις χύτρα θα πρέπει να το βράζεις για 3 ώρες περίπου σε απλή κατσαρόλα, συμπληρώνοντας όταν χρειάζεται νερό.

Η καραμέλα όταν κρυώσει ίσως να είναι σφιχτή και να μην μπορείς να την απλώσεις στο γλυκό σου. Σε αυτήν την περίπτωση, βάλ' την σε ένα μπολάκι μαζί με το κουτάκι της και ζέστανέ την σε μπεν-μαρί.

** Τις κονσέρβες που δεν θα χρησιμοποιήσεις μπορείς να τις αποθηκεύσεις σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, για 3 μήνες τουλάχιστον.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν