Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μπρουσκέτες με αλλαντικά και ρόκα 

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

½ κιλό ψωμί πολύσπορο (προτίμησε από φούρνο, όχι του τοστ)

200 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης τριμμένο

200 γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε φέτες

2 ντομάτες φρέσκες κομμένες σε μικρά κυβάκια

1 ματσάκι φρέσκια ρόκα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε σε φέτες το ψωμί και απλώνουμε πάνω τους το σαλάμι, μετά την ντομάτα και στο τέλος το τυρί. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180ο C, σε αντιστάσεις ή αέρα μέχρι να λιώσει το τυρί, γύρω στα 8 με 10 λεπτά.

3. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες απλώνοντας πάνω τους μπόλικη ρόκα που την αλατίζουμε ελαφρά.  

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»