ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψητός μπακαλιάρος με σάλτσα από ρόδι και καρύδια
Ποιος είπε ότι τον μπακαλιάρο τον απολαμβάνουμε μόνο σκορδαλιά; Βάλε στο τραπέζι σου μια πιο «χειμωνιάτικη» και σούπερ νόστιμη εκδοχή του.
Υλικά για 4 μερίδες
4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου 170 g το ένα)
1/4 φλ. πρασουλίδα ψιλοκομμένη
1 1/2 κ.γ. μελάσα ροδιού (σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων) ή κρύο χυμό κράνμπερι
1 κ.σ. μέλι
1/3 φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
1/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. καρύδια τριμμένα + 1/4 φλ. καρύδια κομμένα στη μέση
1/4 φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. κινόα
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζεις την κινόα με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία.
2. Τσιγαρίζεις σε μέτρια φωτιά τις πρασουλίδες για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνεις τα καρύδια και το σκόρδο και τα μαγειρεύεις μέχρι να πάρουν χρώμα οι ξηροί καρποί για άλλα 4 λεπτά. Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνεις το μείγμα με το κρασί, το ζωμό, το μέλι και τη μελάσα. Επιστρέφεις το σκεύος στο μάτι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει αρκετά, για περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια, τη μεταφέρεις σε ένα μπολ.
3. Προθερμαίνεις το γκριλ. Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα και τα τοποθετείς στη σχάρα. Τα αφήνεις για 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
4. Ανακατεύεις καλά την κινόα με τα υπόλοιπα καρύδια. Με ένα κουτάλι, τη μεταφέρεις στα πιάτα κι από πάνω βάζεις τα φιλέτα. Σερβίρεις με λίγη από τη σάλτσα.
Tip: Τα καρύδια διαθέτουν την υψηλότερη συγκέντρωση α-λινολεϊκού οξέος, μίας μορφής ω-3 λιπαρών οξέων, σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
Πηγή: www.prevention.com
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ