Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα σόγιας και μανταρινιού - AllYou.gr

Search

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα σόγιας και μανταρινιού

Όταν ακούς τη λέξη «μοσχαρίσια μπριζόλα» σκέφτεσαι μια πλούσια σος barbecue να την περιχύνει; Ήρθε η ώρα να βάλεις τέλος σε αυτά τα γαστρονομικά κλισέ, με ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο πιάτο!

03 Νοεμβρίου 2015

Υλικά για 4 μερίδες

340g μοσχαρίσια κόντρα μπριζόλα 

1/2 φλ. χυμός μανταρινιού + μερικά κομμάτια μανταρινιού 

1 κ.σ. σος σόγιας

1 κ.σ. χυμός λάιμ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

Εκτέλεση:

1. Σε μια σακούλα φαγητού ρίχνεις το χυμό μανταρινιού, το λάιμ, τη σόγια, το ελαιόλαδο, το μέλι και το σκόρδο και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια, κόβεις την μπριζόλα σε λεπτές φέτες και τη μαρινάρεις στη σακούλα για 30 λεπτά. 

2. Ψήνεις το κρέας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 λεπτά.

3. Αφήνεις τη μπριζόλα να κρυώσει για 10 λεπτά, γαρνίρεις με μερικά κομμάτια μανταρινιού και σερβίρεις.

Tip: Συνόδευσε το πιάτο σου με λίγο κριθαράκι ή ρύζι ατμού.

Πηγή: www.aol.co.uk



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!