Κοτόπουλο στο φούρνο με μπαχαρικά και πατάτες - AllYou.gr

Search

Κοτόπουλο στο φούρνο με μπαχαρικά και πατάτες

Σου λείπουν οι οικογενειακές Κυριακές γύρω από το τραπέζι; Αυτό το πιάτο θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο!

07 Νοεμβρίου 2015

Υλικά για 6 μερίδες

1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)

1 κιλό πατάτες κομμένες 

2 1/2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

2 κ.γ. ελαιόλαδο

2 λάιμ κομμένα σε τέταρτα

1 σκόρδο κομμένο στη μέση

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200° C. Στραγγίζεις το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Καλύπτεις ένα ταψί με ελαιόλαδο ή ψεκάζεις με cooking spray. Τοποθετείς το κοτόπουλο στο κέντρο και βάζεις τις πατάτες γύρω του.

2. Ανακατεύεις το μείγμα μπαχαρικών και το λάδι σε ένα μικρό μπολ. Το απλώνεις στο κοτόπουλο τρίβοντας τη σάρκα με τα χέρια σου. Στη συνέχεια, περνάς με το μείγμα και τις πατάτες. Στύβεις λίγο λάιμ στο κοτόπουλο και βάζεις τα υπόλοιπα κομμάτια μες στο στήθος του. Δένεις τα πόδια του, βάζεις το σκόρδο σε δύο γωνίες του ταψιού και ραντίζεις με ελαιόλαδο.

3. Ψήνεις το κοτόπουλο στη μεσαία σχάρα του φούρνου για μία έως μιάμιση ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνεις το κοτόπουλο να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψεις και σερβίρεις με πατάτες και το ψητό σκόρδο (περνώντας με αυτό το το κοτόπουλο για περισσότερη γεύση).

Tip: Αν αποφεύγεις το αλάτι, βάλε το στην άκρη για αυτό το γεύμα: ο συνδυασμός δυνατών συστατικών -μείγμα μπαχαρικών, ψητό σκόρδο και φρέσκο λάιμ- εγγυάται ότι δεν θα καταλάβεις την έλλειψή του.

Πηγή: www.prevention.com

×
Alterra