ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με κριθαράκι και χοιρινό σουβλάκι
Δεν θέλεις να περάσεις τη Δευτέρα σου κλεισμένη στην κουζίνα; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η ξεχωριστή σπιτική σαλάτα ζυμαρικών θα βρίσκεται στο τραπέζι σου σε λιγότερο από 35 λεπτά!
Υλικά για 4 μερίδες
700 g ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
220 g κριθαράκι ολικής άλεσης
2 ψητές κόκκινες πιπεριές (φλάσκες) κομμένες
350 g ντοματίνια
170 g ψιλά φασολάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. κάππαρη
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση:
1. Μουλιάζεις 8 ξυλάκια για σουβλάκι σε νερό, για 20 λεπτά.
2. Χτυπάς το ξίδι, το λάδι και τη μουστάρδα. Προσθέτεις το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνεις.
3. Βράζεις τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Τα τοποθετείς σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Βάζεις ξανά το νερό να βράσει και ρίχνεις το κριθάρι, μαγειρεύοντάς το σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Στη συνέχεια, στραγγίζεις καλά τα φασόλια και το κριθαράκι. Προσθέτεις τη βινεγκρέτ κι ανακατεύεις καλά.
4. Ζεσταίνεις το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
5. Περνάς 4 κομμάτια χοιρινό σε κάθε ξυλάκι, εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού. Παράλληλα, τοποθετείς τα ντοματίνια σε ένα ταψί. Ψήνεις καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές, περίπου 4 λεπτά για τις ντομάτες και 12-15 λεπτά για τα σουβλάκια.
6. Προσθέτεις το βασιλικό στο κριθαράκι. Μοιράζεις τα σουβλάκια, τα ψητά ντοματίνια και το κριθαράκι σε τέσσερα πιάτα και σερβίρεις.
Tip: Μην ξεπλύνεις το βρασμένο κριθαράκι. Τα ζεστά ζυμαρικά απορροφούν καλύτερα τη βινεγκρέτ.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν