ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Πέννες με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί
Η γλυκιά κολοκύθα συναντά το έντονο κατσικίσιο τυρί και μαζί δημιουργούν ένα σούπερ απολαυστικό και χορταστικό γεύμα!
Υλικά για 4 μερίδες
680g κολοκύθα κομμένη σε κύβους του 1 εκ.
250g πέννες
55g κατσικίσιο τυρί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το γκριλ.
2. Τοποθετείς την κολοκύθα σε μία λαδόκολλα και τη ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο ή cooking spray.
3. Ψήνεις την κολοκύθα στο γκριλ για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
4. Ζεσταίνεις σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζεις για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις το φαγητό να πάρει μία βράση.
5. Ρίχνεις το κατσικίσιο τυρί και το δεντρολίβανο και ανακατεύεις καλά το μείγμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
6. Βράζεις σε μια κατσαρόλα τις πέννες, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Πριν τις σουρώσεις, κρατάς 1/2 φλ. από το νερό τους.
7. Σουρώνεις τα ζυμάρικα και στη συνέχεια τα ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με το νερό που έχεις κρατήσει και την κολοκύθα. Ανακατεύεις, ώστε το μείγμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και σερβίρεις.
Tip: Say cheese! Αν το κατσικίσιο τυρί δε σου είναι αρκετό, σέρβιρε τις πέννες σου με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: www.foodnetwork.com
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ