Τάρτα μήλου με βούτυρο και μαρμελάδα - AllYou.gr

Search

Τάρτα μήλου με βούτυρο και μαρμελάδα

Ψητά μήλα, βούτυρο, μαρμελάδα και σφολιάτα «παντρεύονται» σε μια τάρτα-πειρασμό!

10 Νοεμβρίου 2015

Υλικά για 8 μερίδες

4 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια + 2 μήλα κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλάκι κανέλας

1 φύλλο σφολιάτας

2 κ.σ. ζάχαρη

35g βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1/4 φλ. έτοιμη μαρμελάδα μήλου

1/4 φλ. νερό + 2 κ.σ. νερό

λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ο βαθμούς.

2. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύεις τα μήλα που έχεις κόψει σε κομμάτια, την κανέλα και το νερό.  Σκεπάζεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει λίγο και αφαιρείς την κανέλα.

3. Πολτοποιείς το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό. Το βάζεις ξανά στην κατσαρόλα μαζί με την κανέλα και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πήξει καλά για περίπου 25 λεπτά προτού το βγάλεις από το μάτι και το αφήσεις να κρυώσει πολύ καλά.

4. Παράλληλα, αλευρώνεις ελαφρά μια επιφάνεια και σε αυτήν ανοίγεις τη σφολιάτα σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 38x30 εκ. Μεταφέρεις προσεκτικά το φύλλο σε μια λαδόκολλα και χαράζεις περιμετρικά τη ζύμη, αφήνοντας περιθώριο περίπου 1,5 εκ. από τις άκρες της. Τέλος, πάρε ένα πιρούνι και τρύπησε με αυτό την επιφάνεια της σφολιάτα. Τοποθέτησε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει, για 15 λεπτά.

3. Απλώνεις καλά τη σος μήλου πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τοποθετείς τις ροδέλες μήλου. Πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη και σκεπάζεις κάθε μήλο με λίγο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Βάζεις την τάρτα στο φούρνο και ψήνεις μέχρι τα πάρουν χρώμα τα μήλα και να ροδίσει η σφολιάτα.

6. Ζεσταίνεις ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, τη μαρμελάδα και 2 κ.σ. νερό και ανακατεύεις καλά. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά. Περιχύνεις με αυτό την τάρτα και σερβίρεις.

Tip: Προτίμησε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή να παράγεται από 100% φρέσκο γάλα αγελάδος και να μην περιέχει συντηρητικά, όπως το νέο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!