Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα μήλου με βούτυρο και μαρμελάδα

Ψητά μήλα, βούτυρο, μαρμελάδα και σφολιάτα «παντρεύονται» σε μια τάρτα-πειρασμό!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 8 μερίδες

4 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια + 2 μήλα κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλάκι κανέλας

1 φύλλο σφολιάτας

2 κ.σ. ζάχαρη

35g βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

1/4 φλ. έτοιμη μαρμελάδα μήλου

1/4 φλ. νερό + 2 κ.σ. νερό

λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200ο βαθμούς.

2. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύεις τα μήλα που έχεις κόψει σε κομμάτια, την κανέλα και το νερό.  Σκεπάζεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει λίγο και αφαιρείς την κανέλα.

3. Πολτοποιείς το μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό. Το βάζεις ξανά στην κατσαρόλα μαζί με την κανέλα και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πήξει καλά για περίπου 25 λεπτά προτού το βγάλεις από το μάτι και το αφήσεις να κρυώσει πολύ καλά.

4. Παράλληλα, αλευρώνεις ελαφρά μια επιφάνεια και σε αυτήν ανοίγεις τη σφολιάτα σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 38x30 εκ. Μεταφέρεις προσεκτικά το φύλλο σε μια λαδόκολλα και χαράζεις περιμετρικά τη ζύμη, αφήνοντας περιθώριο περίπου 1,5 εκ. από τις άκρες της. Τέλος, πάρε ένα πιρούνι και τρύπησε με αυτό την επιφάνεια της σφολιάτα. Τοποθέτησε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει, για 15 λεπτά.

3. Απλώνεις καλά τη σος μήλου πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τοποθετείς τις ροδέλες μήλου. Πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη και σκεπάζεις κάθε μήλο με λίγο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Βάζεις την τάρτα στο φούρνο και ψήνεις μέχρι τα πάρουν χρώμα τα μήλα και να ροδίσει η σφολιάτα.

6. Ζεσταίνεις ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, τη μαρμελάδα και 2 κ.σ. νερό και ανακατεύεις καλά. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά. Περιχύνεις με αυτό την τάρτα και σερβίρεις.

Tip: Προτίμησε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή να παράγεται από 100% φρέσκο γάλα αγελάδος και να μην περιέχει συντηρητικά, όπως το νέο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30