ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει δακρυσμένο κέικ
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
1 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
5 αυγά
300 γρ. κουβερτούρα
5 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα (τεμαχισμένη) και σε πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος το εσάνς.
2. Βουτυρώνουμε με βούτυρο καλά-καλά μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
3. Ψήνουμε στους 200ο C, σε αντιστάσεις για 15 λεπτά.
3. Μην το αφήσεις παραπάνω, γιατί δεν θα έχεις το αποτέλεσμα με τη ρευστή σοκολάτα και μην περιμένεις να φουσκώσει.
4. Αφού το βγάλεις από το φούρνο, άφησέ το για κανένα δεκάλεπτο με τέταρτο στη φόρμα και μετά αναποδογύρισε προσεκτικά σε πιατέλα. Είναι πιο λαχταριστό αν το καταναλώσεις ζεστό και με λίγο...παγωτάκι θα το απογειώσεις!