Λαζάνια με κιμά - AllYou.gr

Search

Λαζάνια με κιμά

Τα λατρεύεις αλλά τα... αποφεύγεις! Εμείς σου υπογράφουμε ότι αυτά τα λαζάνια είναι φιλικά για τη γραμμή σου, χωρίς καμία έκπτωση στην πλούσια γεύση.

14 Νοεμβρίου 2015

Υλικά για 6 μερίδες

340 g λαζάνια ολικής άλεσης

225 g άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

225 g μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα

4 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας 

2 κ.γ. ελαιόλαδο

425 g μυζήθρα 

85 g μοτσαρέλα ψιλοκομμένη

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

285 g σπανάκι καθαρισμένο καλά και κομμένο

1 μεγάλο αβγό (το οποίο έχεις χτυπήσει ελαφρά)

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

Μία πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζεις τα λαζάνια με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Τα σουρώνεις καλά και τα τοποθετείς σε μια λαδόκολλα, ώστε να μην κολλήσουν.

2. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις τον κιμά και τον μαγειρεύεις, μέχρι να πάρει χρώμα, για 3 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο. 

3. Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα μανιτάρια και ανακατεύεις καλά για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να απορροφήσουν το ζουμί τους. Βάζεις τον κιμά στο τηγάνι και μαζί ρίχνεις το μισό αλάτι και 2 φλ. σάλτσα ντομάτας. Αφήνεις το φαγητό να βράσει για 2 λεπτά. 

4. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη μυζήθρα, το μοσχοκάρυδο, το αυγό, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι.

5. Απλώνεις σε ένα ταψί (περίπου 30x25 εκ.) 1 φλ. σάλτσα. Από πάνω βάζεις μια στρώση λαζάνια. Έπειτα, απλώνεις το μισό μείγμα τυριού, βάζεις μια στρώση λαζάνια και πάνω από αυτά ρίχνεις τον κιμά. Απλώνεις το υπολειπόμενο μείγμα τυριού, άλλη μια στρώση λαζάνια και τον υπόλοιπο κιμά και καλύπτεις με ακόμη μια στρώση λαζάνια. Στη συνέχεια, περιχύνεις τα ζυμαρικά με 1 φλ. σάλτσα και τα πασπαλίζεις με την τριμμένη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. 

6. Καλύπτεις το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνεις στους 190°C για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και βάζεις το φαγητό ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά. 

Tip: Δεν σου αρέσουν τα μανιτάρια; Στη θέση τους μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουνουπίδι, γλυκοπατάτες ή κολοκυθάκια!

Πηγή: www.foodnetwork.com

Hot αυτή τη στιγμή!

Default Image
ΠΑΙΔΙ

6 τρόποι να κάνεις μαγικά τα Χριστούγεννα του παιδιού σου

Μερικές ιδέες για να βάλεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί θέλουμε εκείνους που δε μας θέλουν

Η απόρριψη είναι... εγκεφαλική διεγερτική και άκρως ε(ρε)θιστικη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 καλοί λόγοι να ξεκινήσεις να πίνεις χυμό βύσσινο

Το κερασάκι στην κορυφή μπορεί να είναι ξινό αλλά όχι για την υγεία σου, τονίζουν οι ειδικοί.
FASHION NEWS

Όταν το θρυλικό «Μπάγκειον» μετατράπηκε στην πιο σύγχρονη πασαρέλα μόδας

Δες τώρα την νέα συλλογή του Stelios Koudounatis για την Resort ’17 συλλογή!
BEAUTY TIPS

3 hacks για τέλεια μαλλιά σε λιγότερο από 1 λεπτό

Τέλος στις χρονοβόρες προετοιμασίες για πάντα!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί νιώθεις καλά που ο πρώην σου χώρισε;

Σου φτάνουν τα νέα και εσύ χαμογελάς. Η επιστήμη εικάζει το γιατί.