Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπιτα με χωριάτικα μπισκότα

Όλο το comfort food σε μια «πίτα», που σου υπόσχεται να νιώσεις χορτάτη και χαρούμενη μέχρι να πιάσεις... πάτο!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

*Για τα μπισκότα

1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης 

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 

1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ κρύο κομμένο σε κομμάτια

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 

2 κ.σ. ηλιέλαιο

*Για τη γέμιση

700 g κοτόπουλο στήθος χωρίς την πέτσα κομμένο σε κύβους του 1 εκ.

4 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο

2 καρότα κομμένα

2 ρίζες σέλινο κομμένες

225g φρέσκα φασολάκια ψιλά καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ. 

2 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 φλ. γάλα με 1% λιπαρά

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου 

1 φλ. αρακάς κατεψυγμένος

1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζεις τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις 2 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνεις το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνεις και το τσιγαρίζεις για 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μεταφέρεις το κοτόπουλο και τους χυμούς του σε ένα μπολ.

2. Βάζεις το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνεις το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και τα μαγειρεύεις μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτεις τα φασολάκια, το σκόρδο, λίγο αλάτι, και πιπέρι και τα μαγειρεύεις για 2 ακόμη λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Περιχύνεις τα λαχανικά με το γάλα.

3. Ανακατεύεις καλά σε ένα μπολ το αλεύρι και το ζωμό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Στη συνέχεια, το ρίχνεις στο τηγάνι με το γάλα και τα λαχανικά, ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνεις λίγο τη θερμοκρασία και μαγειρεύεις για 2 λεπτά. Βάζεις ξανά το κοτόπουλο (με το ζουμί του) στο τηγάνι μαζί με τον αρακά και το θυμάρι και ανακατεύεις. Αποσύρεις από τη φωτιά και με ένα κουτάλι χωρίζεις το μείγμα σε 6 μερίδες και το τοποθετείς σε 6 μικρά στρογγυλά πυρέξ ή ταψάκια. 

4. Φτιάχνεις τα μπισκότα: Χτυπάς ελαφρά σε ένα μίξερ τα δύο είδη αλευριού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ώστε να αναμειχθούν καλά. Προσθέτεις το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και χτυπάς, μέχρι να δημιουργηθούν μεγάλα κομμάτια ζύμης. 

5. Ανακατεύεις τη κρέμα γάλακτος και το λάδι σε ένα μπολ. Όταν το μείγμα γίνει απαλό, το ρίχνεις στο μίξερ και το χτυπάς μέχρι να σφίξει λίγο η ζύμη. Τέλος, χωρίζεις τη ζύμη σε 6 κομμάτια.

6. Μεταφέρεις τη γέμιση σε ένα ταψί και σκεπάζεις με τα μπισκότα. Ψήνεις το φαγητό στους 190°C, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Tip: Προτίμησε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή να παράγεται από 100% φρέσκο γάλα αγελάδος και να μην περιέχει συντηρητικά, όπως το νέο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος