ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψητό κρέας μαριναρισμένο με καφέ
Ο στιγμιαίος καφές ξυπνά τις αισθήσεις σου και χαρίζει το υπέροχο σαγηνευτικό άρωμά του στο κρέας σου.
Υλικά για 8 μερίδες
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας γάλακτος
1 φλ. στιγμιαίο καφέ (χλιαρό)
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πάπρικα
λίγο χυμό λεμονιού
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον καφέ και, τέλος, προσθέτεις τις πιπεριές.
2. Βουτάς πολύ καλά το κρέας μέσα στο μπολ, ώστε να σκεπαστεί καλά με το μείγμα. Σκεπάζεις το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
3. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 150oC.
4. Ψήνεις το κρέας στον φούρνο για περίπου 3-4 ώρες, φροντίζοντας να το αλείφεις κατά διαστήματα με τη σάλτσα, για να μην ξεραθεί.
5. Βγάζεις το κρέας από τον φούρνο, αλατοπιπερώνεις, το κόβεις σε φέτες και σερβίρεις.
Tip: Αυτή η συνταγή αξίζει τον κόπο και την ώρα που θα διαθέσεις. Γιατί; Το κρέας συντηρείται εύκολα στο ψυγείο, χωρίς να χάνει ίχνος από την μοναδική γεύση του όταν το ξαναζεσταίνεις.
Πηγή: www.foodnetwork.com
SELECTIONS
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους