Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστές αγκινάρες με προσούτο και προβολόνε

Έφτασε η στιγμή που θα αποκτήσεις καρδιά (για την) αγκινάρα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

2 κιλά αγκινάρες

1 1/2 φλ. θρίμματα ψωμιού

1/4 φλ. προβολόνε κομμένο σε κύβους

3 φέτες προσούτο κομμένες

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. νερό

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 200ο C. 

2. Καθαρίζεις καλά τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα τους. Στη συνέχεια, τις ρίχνεις σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τις σουρώνεις καλά και, τέλος, καθαρίζεις το κέντρο κάθε αγκινάρας, αφαιρώντας τα φύλλα της. 

3. Αναμειγνύεις σε ένα μπολ το ψωμί, το προβολόνε, το μαϊντανό, το προσούτο και το ελαιόλαδο και γεμίζεις με αυτό το μείγμα τις αγκινάρες.

4. Τοποθετείς τις αγκινάρες σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνεις. Ρίχνεις το σκόρδο και το νερό και σκεπάζεις το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.

5. Ψήνεις στο φούρνο, μέχρι το κάτω μέρος της αγκινάρας να γίνει τρυφερό, για 1 ώρα περίπου. 

Tip: Προτίμησε τις αγκινάρες με ελαφρώς κλειστά φύλλα και απόφυγε όσες είναι ξερές ή σκούρες. 

Πηγή: www.prevention.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου