ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γεμιστές αγκινάρες με προσούτο και προβολόνε
Έφτασε η στιγμή που θα αποκτήσεις καρδιά (για την) αγκινάρα!
Υλικά για 4 μερίδες
2 κιλά αγκινάρες
1 1/2 φλ. θρίμματα ψωμιού
1/4 φλ. προβολόνε κομμένο σε κύβους
3 φέτες προσούτο κομμένες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. νερό
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 200ο C.
2. Καθαρίζεις καλά τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα τους. Στη συνέχεια, τις ρίχνεις σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τις σουρώνεις καλά και, τέλος, καθαρίζεις το κέντρο κάθε αγκινάρας, αφαιρώντας τα φύλλα της.
3. Αναμειγνύεις σε ένα μπολ το ψωμί, το προβολόνε, το μαϊντανό, το προσούτο και το ελαιόλαδο και γεμίζεις με αυτό το μείγμα τις αγκινάρες.
4. Τοποθετείς τις αγκινάρες σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνεις. Ρίχνεις το σκόρδο και το νερό και σκεπάζεις το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.
5. Ψήνεις στο φούρνο, μέχρι το κάτω μέρος της αγκινάρας να γίνει τρυφερό, για 1 ώρα περίπου.
Tip: Προτίμησε τις αγκινάρες με ελαφρώς κλειστά φύλλα και απόφυγε όσες είναι ξερές ή σκούρες.
Πηγή: www.prevention.com